Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

VIS Damjan predstavili nosač zvuka „Hodaj hrabrije“

VIS Damjan, promocija albuma VIS Damjan, promocija albuma Foto: Dražen Bočkaj

U Pastoralnom centru Sv. Bono u Vukovaru je upriličena promocija prvog nosača zvuka VIS-a Damjan, glazbenog sastava koji već dugi niz godina animira večernja misna slavlja u crkvi sv. Filipa i Jakova, te nastupa na festivalima duhovne glazbe.

Ovaj vokalno-instrumentalni sastav postoji već dugi niz godina, a nakon što su od samih početaka sudionici raznih festivala duhovne glazbe, posebice vukovarskog Bonofesta, svoj autorski rad odlučili su upotpuniti snimanjem i objavljivanjem albuma. Tekst većine pjesama napisao je Slaven Katić, član sastava, a osim njega među autorima se pojavljuju i Domagoj Vitovski i Josipa Dević. Autori glazbe su Slaven Katić, Domagoj Vitovski i Viktor Kesler, dok su za aranžmane bili zaduženi Željko Nikolin i Viktor Kesler.

„Mladi u Vukovaru slušaju raznovrsnu glazbu, mnogi i sviraju i pjevaju, ali duhovna glazba je posebna sama po sebi jer nas na poseban način nadahnjuje. Nama je drago što smo ju na moderan način uspjeli približiti svima“, rekla je na promociji albuma Mateja Đumić, članica VIS-a Damjan.

Podršku im je došla izraziti i popularna glazbenica Marija Husar Rimac koja je za HRV rekla kako joj je Vukovar posebno u srcu, te kako je vezana uz Bonofest i mlade u ovom gradu, a VIS Damjan je rezultat upornosti i kvalitetnog rada. „Želim mladima u ovom gradu poželjeti puno ovakvih trenutaka, a ovdje smo svjedoci kako Vukovar za to ima potencijala“, poručila je pjevačica nekadašnje popularne grupe Divas.

Fra Ivica Jagodić je zahvalio svima koji su kroz VIS Damjan prošli, jer, kako je rekao, bilo ih je jako puno proteklih godina. „Neki su već stvorili vlastite obitelji, ali su uvijek tu u zajednici, no drago mi je što mladi imaju mogućnosti i na ovakav način iskazati svoju vjeru kroz kreativnost“, poručio je Jagodić, dodajući kako ovo nije prvi album duhovne glazbe za župu sv. Filipa i Jakova, ali je svakako jedan od značajnijih. CD će se, po njegovim riječima, moći nabaviti upravo u prostorijama župne crkve pa svi koji su zainteresirani mogu im se javiti.

Na promociji albuma bili su brojni gosti i prijatelji koji su na bilo koji način sudjelovali u nastanku ovog projekta, a sve ih je u dvorani Pastoralnog centra Sv. Bono pozdravio i vukovarski gvardijan Gordan Propadalo.

Album „Hodaj hrabrije“ sadrži 12 pjesama od koji su dvije dodane kao bonus na CD-u, a riječ je o pjesmama „Mreža ribara“ Band Aid-a izvedene na bdijenju mladih s papom 2011. godine, te „Sveti Bono Vukovarski“ s vukovarskog Bonofesta.

Pročitano 4755 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI