Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga: Srijemska županija-Zapisnici sjednica 1745.-1759.

Prva od 140 knjiga zapisnika Srijemske županije u izvorniku Prva od 140 knjiga zapisnika Srijemske županije u izvorniku Foto: J. Vrdoljak

Srijemska županija, Zapisnici sjednica 1745.do 1759.godine naziv je knjige povijesnih izvora prvih i najstarijih sačuvanih zapisnika županijskih sjednica, predstavljene u Palači Srijem u Vukovaru.

U zapisnicima je sadržan sav život, od obnove županije, sjedinjenja sa Hrvatskim saborom i Banom, uspostave civilne uprave, sudstva i na taj je način ova županija bila dio s maticom zemljom u upravnom pogledu od 1745.godine. Riječ je o prvoj knjizi iz serije zapisnika sjednica, ali sedma knjiga iz bogate edicije koju je Državni arhiv u Vukovaru pokrenuo 2008.godine. Ujedno je i prva knjiga od cjeline od 140 knjiga zapisnika Srijemske županije u izvorniku.

 

Knjigu su predstavili: ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru, Stjepan Prutki, doc.dr. Dubravka Božić Bogović, s Filozofskog fakulteta u Osijeku te priređivači, mr. Ladislav Dobrica iz Hrvatskog državnog arhiva i doc. dr. Stjepan Sršan.

Pročitano 1303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI