Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Suzana Bota dobitnica Grand prixa Salona fotografije 2014.

Škver Škver novilist.hr

Salon fotografije Vinkovci, najveća nacionalna natječajna izložba fotografija kojoj je svrha promoviranje vrijednosti fotografije i fotografskog stvaralaštva, a koju organizira Fotoklub Vinkovci, otvoren je jučer po 15.put u Galeriji fotografije Meraja.

Nakon raspisanog natječaja selektorica Ana Opalić od pristiglih 550 fotografija od 139 autora, za izložbu je odabrala 98 fotografija od 46 autora.

Najuspješnijim autorima dodijeljene su nagrade za kolekcije kao i za pojedinačne fotografije, a dodijeljene su i pohvale zapaženim radovima. Prvu nagradu za fotografiju dobio je Tom Dubravec za fotografiju Škver, drugu Davor Pleša za fotografiju Mosquito War II, a treću Ivan Ranogajec za fotografiju Ribički raj. Prvu nagradu za kolekciju fotografija dobio je Dražen Bota za kolekciju Ples s mladom I-III, drugu nagradu Stanislav Novak za kolekciju Kontakti I-IV, a treću Janko Cvitaš za kolekciju Mrtva priroda I-IV. Ove godine dodijeljen je i Grand prix Salon, posebna nagrada i priznanje autoru koji se svojim pristupom, idejom ili kvalitetom izdvaja od svih radova pristiglih na natječaj. Ovogodišnja dobitnica je Suzana Bota za kolekciju fotografija Hrvati.

Nakon svečanog otvaranja druženje nagrađenih i gostiju nastavljeno je na stanu Sopot gdje je Fototeh grupa, ovlašteni zastupnik i servis Nikon fotografske opreme za Hrvatsku, ekskluzivno, prvi put u Hrvatskoj predstavio fotoaparat Nikon D810 čija prodaja u svijetu kreće 20. srpnja.

Salon fotografije biti će otvoren do 31.kolovoza, a otvoren je kao prvo događanje u okviru obilježavanja Dana grada Vinkovaca.

Pročitano 1257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI