Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Započelo 29. Mikluševačko ljeto

Ženska pjevačka grupa Joakim Govlja Ženska pjevačka grupa Joakim Govlja Foto: Jasenka Vrdoljak

U Mikluševcima je započela tradicionalna dvodnevna manifestacija Rusina 29. Mikluševačko ljeto koja se u kolovozu održava u ovom mjestu gdje je najveća koncentracija ove zajednice.Ova manifestacija predstavlja najbolje iz njihove tradicije.

 Program je započeo  promocijom zbirke pjesama, književnika, rođenog Mikluševčana Štefana Hudaka „Zajda za mirni son“, a potom je otvorena izložba slika s likovne kolonije u Aljmašu KUD-a Rusina iz Osijeka te je održan večernji koncert na kojem su nastupili domaćin, KUD Joakim Govlja i KUD Joakim Hardi iz Petrovaca.

Najatraktivniji dio programa je nedjeljna smotra folklora „Pozdrav ravnici“  na kojoj će sudjelovati devet društava iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, a očekuje se i dolazak biciklista iz Vojvodine „Stazama naših predaka“.

Manifestacija završava glazbenom večeri pod nazivom „Pjesmo moja“.Organizator ovogodišnjeg Miklušavačkog ljeta je KUD „Joakim Govlja“ Mikluševci pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i supokroviteljima: Vukovarsko-srijemskom županijom,  Općinom Tompojevci i Savezom Rusina i Ukrajinaca RH.

Pročitano 1923 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI