Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Festival domoljubne poezije u Vukovaru

Prepuna dvorana gradskog HDZ-a gdje se festival održao Prepuna dvorana gradskog HDZ-a gdje se festival održao Foto: A. Lovric

Pjesmom protiv zaborava

Na Festivalu domoljubne poezije koji je organizirala Udruga Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije prijavljeno je više od 50 natjecatelja među kojima je odabrano 10 najboljih koji su dobili priznanja udruge. – Ove godine među prijavljenima su dominirale žene, a iako je vodeća tema bila „Srce hrvatsko“, među radovima se proteže  čitava lepeza toga što se odnosi na Domovinski rat i domoljublje-pojasnila je Verica Marunček, voditeljica projekta. Autori najbolji 10 pjesama u Vukovar su na dodjelu nagrada stigli iz cijele Hrvatske, te iz BiH, a prvo mjesto osvojila je Branka Mlinar iz Omiša za pjesmu Francusko, srce hrvatsko. Drugo je mjesto pjesmom Glas iz dubine  srca osvojila Ankica Bistrović iz Koprivnice dok je treća Anita Martinac iz Mostara s pjesmom Srce hrvatsko.

Zadovoljstvo festivalom domoljubne poezije izrazila je i predsjednica Udruge braniteljica Violeta Grdić koja kaže da je bilo puno posla, ali su sretne jer ovaj događaj ulazi u redoviti program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. –Pozivam sve braniteljice koje to još nisu učinile da nam se pridruže u udruzi, zajedno puno lakše možemo riješiti probleme koji nas muče. Upravo ovaj festival svjedoči da žene, uz sve svoje redovite obaveze, mogu se baviti i hobijima i drugim aktivnostima i čestitam svim sudionicima festivala-izjavila je Grdić.

Pročitano 3074 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI