Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Miroslava Međimorca "Kostino pismo"

Poseban prostor u knjizi posvećen trojici preminulih prijatelja Poseban prostor u knjizi posvećen trojici preminulih prijatelja Foto: J. Vrdoljak

Knjiga kazališnog redatelja i književnika Miroslava Međimorca "Kostino pismo (Svrha od slobode)" u kojoj se autor bavi slikom kazališnog života u Hrvatskoj šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, predstavljena je sinoć u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Urednica knjige Grozdana Cvitan je rekla kako knjiga Kostino pismo govori o slobodi i politici i njihovom stalnom susretu, ali da je to i knjiga o kazališnom životu Miroslava Međimorca i cijele jedne generacije koja je zajedno s njim upisala zagrebačku Akademiju za kazalište, film i televiziju. Poseban prostor u knjizi posvećen je trojici preminulih autorovih prijatelja, glumcima Mladenu Budišćaku, Darku Čurdi i Dragi Meštroviću te odnosu s učiteljem, mentorom i redateljem Kostom Spaićem i to kroz dva pisma koja je Spaić poslao Međimorcu u proljeće 1971. godine i pred kraj svoga života.

"'Kostino pismo' pripada kazališnoj povijesti u Hrvatskoj i to najboljim trenucima te povijesti", ustvrdila je Cvitan.

Pročitano 1561 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI