Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Božićni program Doma učenika Vukovar

Detalj s priredbe Detalj s priredbe Izvor: Dom učenika Vukovar

Djeca iskazala svoje umjetničke dosege

Dom učenika Vukovar organizirao je u ovo predblagdansko vrijeme već tradicionalnu božićnu priredbu koja je održana sinoć u Pastoralnom centru sveti Bono u Vukovaru. Bilo je tu i pjesme i recitacije, folklora i drugih umjetničkih prikaza, a sve je bilo začinjeno tamburaškom glazbom i božićnim pjesmama.

–Djeca su prekrasna i žao mi je što je država odlučila financirati samo prijevoz srednjoškolcima, a ne i smještaj u domu. Nadam se kako će se ta odluka promijeniti već od iduće školske godine i kako će roditelji imati izbor žele li da im djeca putuju do škole ili ne-izjavio je ravnatelj doma Želimir Hincak. Prema njegovim riječima kapacitet Doma učenika Vukovar je 100 učenika, a sada ih je ondje smješteno tek 47, a istovremeno im učenici putnici dolaze na doručak jer zbog autobusnih linija prerano dolaze u grad. –Putovanje naravno utječe i na njihove ocjene, ali vjerujem da će i sami roditelji uvidjeti da postoji razlika u uspjehu između djece putnika i domske djece-naglasio je Hincak.

Vukovarcima su sinoć u božićnom programu svoje kulturne dosege pokazali uz učenike smještene u domu i članovi Vukovarskih iskrica i KPD Ljudevit Štur iz Iloka.

Pročitano 2378 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI