Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Upaljena četvrta adventska svijeća

Na kraju koncerta oba su zbora Vukovarcima zapjevala zajedno Na kraju koncerta oba su zbora Vukovarcima zapjevala zajedno Foto: A. Lovric

Završavaju adventske svečanosti

Paljenjem četvrte svijeće na velikome adventskom vijencu u Vukovaru su završile su 17. Vukovarske adventske svečanosti, manifestacija koja kroz četiri tjedna adventa, Vukovarce uvodi u Božić - blagdan svjetla, mira i ljubavi. U sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti u Hrvatskom domu Vukovar sinoć je održan Božićni koncert prijateljstva na kojem su prigodne blagdanske pjesme izvodili Mješoviti zbor HKUD-a Dunav Vukovar i Mješoviti zbor KUD-a Kristal-Sladorana Županja.

Nakon koncertu četvrtu adventsku svijeću koja simbolizira mladost upalili su učenici vukovarske Gimnazije Katarina Jakubec, Luka Namaćinski i Antonio Krizmanić te učenik Srednje škole „Nikole Tesle“ Leon Kovačev su se svojim radom i zalaganjem izdvojili od svojih vršnjaka.

Vukovarske adventske svečanosti zajednički su organizirali Gradski muzej Vukovar, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar i Franjevački samostan uz potporu ministarstava kulture i turizma te Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Kroz četiri adventska tjedna u Vukovaru je održan niz koncerata, izložbi i drugih kulturnih i tradicijskih sadržaja, a još danas i sutra u Perivoju dvorca Eltz u 10, 11, 12, 17 i 18 sati možete pogledati i Žive jaslice uz prigodan program.

Pročitano 2540 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI