Ispiši ovu stranicu

Noć muzeja u znaku Nikole Tesle

Stalni postav Gradskoga muzeja Vukovar došli su vidjeti i posjetitelji iz drugih mjesta Stalni postav Gradskoga muzeja Vukovar došli su vidjeti i posjetitelji iz drugih mjesta Milan Paun

U organizaciji Hrvatskoga muzejskoga društva u 200 ustanova diljem Hrvatske, tako i na području naše županije, održana je ovogodišnja jubilarna deseta Noć muzeja.

Tema je Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um.

 I Gradski muzej Vukovar vrata je posjetiteljima otvorio u 18 sati, a svečanost otvaranja održana je u dvorcu Eltz. Okupljenima se obratila ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić. Priključili su se Muzej vučedolske kulture, Državni arhiv Vukovar, Hrvatski dom te više osnovnih i srednjih škola.

Nakon prigodnoga programa otvorena je izložbe slika, skulptura, crteža i fotografija osječkoga umjetnika Branka Marića. Osima autora o umjetninama je govorio i Ivica Belamarić.

Postavljena je i izložba Vučedol – vrijednost prošlosti za budućnost te održano predavanje Fantastična otkrića Vučedolaca - prva serijska proizvodnja metala. Posjetitelji su obilazili i izložbe Likovna baština obitelji Pejačević te Ružička i Vukovar. Državni arhiv organizirao je projekciju Katastarska baština istočne Hrvatske u digitalnom okruženju. 

 

Gimnazijalci su izveli scenski prikaz velikana hrvatske znanosti, među njima i Nikole Tesle, a prikaz robotike pokazali učenici Srednje tehničke škole Nikole Tesle. Održane su i radionice suvenira u tradicijskoj tehnici.

Pročitano 1699 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun