Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Počelo 48. šokačko sijelo u Županji

Pokladno jahanje ulicama Županje Pokladno jahanje ulicama Županje Foto: Glas Slavonije

Folklornim nastupima najmlađih članova kulturno-umjetničkih društava iz Županje, Štitara, Vukovara, Posavskih Podgajaca i Strizivojne, u Županji je u subotu započelo 48. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini.

Pod sloganom "Baka tkala, mama sačuvala" do 17. ožujka održat će se dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi, u organizaciji Grada Županje i gradske Turističke zajednice.

U nedjelju će pokladnim jahanjem tu manifestaciju građanima Županje najaviti i članovi brojnih konjogojskih udruga s područja Slavonije, koji će projahati ulicama toga grada.

U okviru ovogodišnjeg sijela bit će održane stalne priredbe – Malo šokačko sijelo, Sijelo pučkih pisaca, Večeri folklora, Malo literarno sijelo, Sajam zlatne niti i Večer uz tamburu. Središnja priredba – izbor najljepše djevojke odjevene u tradicijsko narodno ruho, koja će ponijeti titulu "Šokačkog cvita 2015"., održat će se 13. veljače, a dva dana poslije Županjom će proći i pokladna povorka.

Manifestacija završava tradicionalnom seljačkom zabavom u utorak, 17. ožujka.

Izvor: Hina

Pročitano 1697 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI