Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarske mažoretkinje proslavile 14. rođendan

Koncert vukovarskih mažoretkinja pratila je oduševljena publika u prepunoj dvorani Koncert vukovarskih mažoretkinja pratila je oduševljena publika u prepunoj dvorani Grad Vukovar

Svečanim koncertom u dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića  Mažoretkinje grada Vukovara  proslavile su 14. rođendan.

U atraktivnom programu koji je potrajao nešto manje od dva sata predstavile su se sve članice udruge: dječji sastav-pilići, početnički kadetski sastav, B kadetski sastav, A kadetski sastav, juniorski i seniorski sastav. Osim uobičajenih koreografija ovih sastava, gosti su imali priliku vidjeti „light show", atraktivnu točku koju je ove godine zajedno izvelo 40 članica juniorskog i seniorskog sastava. Najsimpatičnije su svakako bile najmlađe članice koje su uz svoju koreografiju izvele i koreografiju u kombinaciji sa seniorskim sastavom. Mažoretkinje grada Vukovara i ovom prigodom svečano su se oprostile s članicama koje ove godine napuštaju aktivnu plesnu karijeru, Također po prvi puta dodijeljena  su priznanja djevojčicama i djevojkama koje aktivno plešu. Priznanje za najbolju mažoretkinju dobila je Doris Ostojić, za najbolju tehničarku Josipa Rendulić, a za najbolju predvodnicu u prošloj sezoni Ana Čop. Priznanja su dobile i neke članice koje su dio udruge tek kratko vrijeme, pa je tako priznanje za najperspektivniju mažoretkinju dobila osmogodišnja Leonarda Puđa, a za najbrži napredak Anastasija Ičević. Nadalje, za bezuvjetan trud i zalaganje u periodu 2001.-2015. godine nagrađena je Anita Roguljić, a priznanje za najveći osobni doprinos razvoju mažoret plesa u Vukovaru u posljednjih 14 godina dobila je Andreja Lehrmajer, koja je posljednjih sedam godina vršila funkciju predvodnice seniorskog sastava, a od 2009. godine radi kao trenerica.
Na samom kraju programa dodijeljene su i zahvalnice za podršku Mažoretkinjama grada Vukovara, a njih su ove godine dobile mame članica, koje svojim trudom i radom uvelike doprinose udruzi: Melita Marić, Branka Vidoš i Dijana Lazić.

 

Zahvalnica je dodijeljena i Gimnaziji Vukovar, u kojoj se održavaju treninzi od samih početaka rada udruge, s obzirom da su svojim razumijevanjem i korektnošću u posljednjih 14 godina uvelike doprinijeli uspjesima Mažoretkinja grada Vukovara.
U ime Grada Vukovara, zahvalnicu je primio gradonačelnik Ivan Penava, koji se obratio djevojkama i napomenuo koliko je ponosan na rad i uspjehe mažoretkinja, te poželio sve najbolje povodom  njihovoga 14. rođendana.

Pročitano 2617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI