Ispiši ovu stranicu

Obilježava se Međunarodni dan kazališta

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

U Vukovaru se, u organizaciji Hrvatskog centra Assitej i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, obilježava Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade. Tim povodom, za djecu i mlade, organizirana su brojna događanja.

U prijepodnevnim su satima u Hrvatskom domu Vukovar izvedene tri predstave, Cvilidreta, Dramskog studija Hrvatskog doma Vukovar, Crveno burence, Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka i U gradu čudesa dobri ljudi dijele sreću iliti djeca grada, prijatelja i ljubavi, Dramskog studija OŠ dr. Franjo Tuđman iz Belog Manastira, a u 17 sati počinje svečana izvedba predstave Deveta ovčica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

U Gradskom muzeju Vukovar održana je i tribina Položaj kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, koju je vodio Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture RH. U večernjim će satima biti održana svečana dodjela nagrada sa 17. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Čakovcu.

Sva ova događanja uvod su u 20. Vukovarsko lutkarsko proljeće, u okviru kojega će cijeli idući tjedan Grad Vukovara darovati svojoj djeci veliki broj predstava.  

Pročitano 2026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić