Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

HKGD Dunav upriličilo svečani koncert u Vukovaru

Svečani koncert u Hrvatskom domu Vukovar Svečani koncert u Hrvatskom domu Vukovar Foto: DB

Povodom obilježavanja Dana grada Vukovara Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav Vukovar organiziralo je svečani koncert u Hrvatskom domu u Vukovaru na kojem su ugostili i Folklorni ansambl Zagreb – Markovac.

U gotovo dvosatnom koncertu nastupili su članovi dječje mlađe i starije folklorne skupine, mješoviti pjevački zbor, starija folklorna skupina i tamburaški orkestar HKGD Dunav, ali i gosti iz Folklornog ansambla Zagreb – Markovac, koji su istaknuli kako uvijek rado dolaze u Vukovar i kako zahvaljuju prepunoj dvorani i publici na toplom prijemu.

 

Predsjednik HKGD Dunav, Zlatko Hegeduš, zahvalio je svima koji su došli na koncert i što godinama podržavaju rad ovog društva koje ponosno pronosi ime grada Vukovara diljem domovine i svijeta. Također je istaknuo kako je formiran tamburaški orkestar koji će se s vremenom razvijati, te kako će na taj način Vukovar dobiti još jedan vrijedan kulturni i tradicijski element u društvenom životu grada, ali i najavio posebno gostovanje na ovogodišnjoj Sinjskoj alci gdje će HKGD Dunav nastupiti u posebnom programu.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir zahvalila je članovima Društva, publici koja je došla na koncert, ali i gostima iz Zagreba, naglašavajući kako tradicijske vrijednosti treba čuvati, a kako je HKGD Dunav upravo pravi primjer koliko je Vukovar bogat tradicijom i kulturom. Istaknula je rad i trud kojega članovi Društva svakodnevno ulažu, te ih pohvalila i poželjela im puno uspjeha u daljnjem radu.

Na kraju koncerta osim zahvale gostima, posebno je uručena zahvala i članicama koje se brinu oko pripreme plesača za nastupe, a to su Marija Ams, Marijana Hegeduš, Ana Mrgan i Marina Kos.

Pročitano 2266 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI