Ispiši ovu stranicu

Krhotine djetinjstva zapisane u knjizi

O knjizi su govorile urednice, a autori su čitali svoje zapise O knjizi su govorile urednice, a autori su čitali svoje zapise Milan Paun

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u Ružičkinoj kući predstavljena je knjiga Krhotine djetinjstva.

Čak 40 autora opisalo je svoja sjećanja na djetinjstvo u vrijeme Domovinskoga rata, neki od njih objavili su i crteže iz toga vremena.

 

Autori su iz različitih stradalničkih krajeva, najviše iz Zadra, četvero njih iz Vukovara je. To su Enver Arnautović, Jelena Gavrić Zera, Suzana Groznica Pecko i Saša Barišić.

Želja nam je da se ova knjiga nađe na popisu lektire kao što se našao Dnevnik Ane Franck pa da učenici doznaju kako je izgledalo djetinjstvo u Domovinskome ratu, rekla je Ivana Haberle, jedna od triju urednica.

Knjigu je ove godine izdala udruga Žene u Domovinskome ratu Zadar.

Okupljene je na predstavljanju pozdravio predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić.  

U Domovinskome ratu sudjelovalo je oko 3.200 maloljetnih osoba, gotovo polovica njih ubijena je. Samo su u Vukovaru bila 93 maloljetna ratnika, ubijeno ih je 46.

U Domovinskome ratu poginulo je 402 djece, ranjeno ih je 1.044. Čak 5.497 djece ostalo je bez jednoga roditelja, a 74 bez oba.

Pročitano 1613 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun