Ispiši ovu stranicu

Otvorena 28. Smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Arhiva Arhiva Foto: HRV

Premijerom predstave “Čudo u Poskokovoj Dragi” Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca nastaloj prema istoimenom romanu Ante Tomića u adaptaciji i režiji Marka Sabljakovića u subotu je otvorena 28. Smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U okviru svečanosti otvorenja u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima otvorena je i izložba fotografija Kazališni vremeplov đakovačke fotografkinje Silvije Butković te izložba skulptura i reljefa vinkovačkog kipara Dejana Durakovića.

Sinoć je u Retkovcima gostovalo Gradsko kazalište Jastrebarsko s predstavom "Iza kulisa", a u srijedu je na programu i prva predstava za djecu. Riječ je o predstavi Kraljevski festival u izvedbi Gradskog amaterskog kazališta Županja u adaptaciji i režiji Snježane Puljić.

Tijekom kazališne manifestacije publici u Retkovcima do 21. veljače bit će prikazano 15 predstava, a najbolje će biti i nagrađene.  

Smotra se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a otvorio ju je u ime župana Bože Galića pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.

Pročitano 1359 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić