Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program 23. festivala glumca

Prošlogodišnji domaćin je bio Grad Vukovar Prošlogodišnji domaćin je bio Grad Vukovar Foto: arhiva

 U okviru 23. festivala glumca, koji će se od 13. do 21. svibnja održati u gradovima Vukovarsko-srijemske županije, bit će izvedeno 18 predstava koje je za Festival odabrao izbornik Enes Kišević iz prošlogodišnje kazališne produkcije. Predstave su izabrane u konkurenciji  59 prijavljenih kazališnih projekata. Domaćin Festivala je istaknuti kazališni, filmski i televizijski glumac Ivo Gregurević, rečeno je na konferenciji za novinare Oganizacijskog odbora Festivala održanoj danas u Županji, ovogodišnjem gradu domaćinu Festivala glumca.  

Svečanost otvorenja Festivala održat će se 14. svibnja u Dvorani "Mladost" u Županji, a nakon svečanosti bit će izvedena predstava Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih HNK Split "Priče iz Vukovara" po tekstovima Siniše Glavaševića, u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića.

O nagradama na Festivalu odlučivat će Ocjenjivački sud u kojem se nalaze Lidija Helajz iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Sanja Marin iz zagrebačke Komedije i Draško Zadar iz Kazališta Virovitica. Bit će dodijeljeno sedam nagrada - nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, četiri ravnopravne nagrade Fabijan Šovagović za najbolje glumce i glumice, nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca ili glumicu i nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade.

 Ove godine na Festivalu se dodjeljuje i nagrada za najbolji kazališni plakat, koja se dodjeljuje trijenalno. Odlukom Ocjenjivačkog suda u sastavu Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković najboljim je ocjenjena serija plakata Kazališta Gavella iz Zagreba koje je izradio, na Festivalu glumca već nagrađivani, Vanja Cuclić.

 U popratnom dijelu Festivala održat će se već tradicionlane priredbe Dan domaćina, Glumci pjesnici, Glumačko sijelo te prošle godine započeti Mali noćni razgovori, naveo je Slaven Nuhanović iz Koncertno-kazališne agencije "Asser Savus" iz Vinkovaca koja je uz HDDU organizator Festivala glumca.

Pročitano 1625 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI