Ispiši ovu stranicu

Predstavljena prva knjiga mladoga Vukovarca

Anđelo Mijić i Lilijana Radobuljac na predstavljanju knjige Anđelo Mijić i Lilijana Radobuljac na predstavljanju knjige Milan Paun

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je prva zbirka poezije Svjetla strana svemira  Anđela Mijića, Vukovarca staroga 19 godina koji boluje od distrofije mišića i u invalidskim je kolicima.

Zbirku mi je izdala Gradska knjižnica Vukovar na inicijativu Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovarske iskrice čiji je član.

Mijić nije bio upoznat s pripremama za tiskanje svoje knjige, pozvan je na proslavu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom i u kolicima ispod slavljeničke torte bili su primjerci tiskane knjige. Voditeljica Vukovarskih iskrica Lilijana Radobuljac rekla je kako je Mijić bio vidno iznenađen i dirnut, a okupljenima su se obratili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i ravnateljica knjižnice Vlatka Surma Szabo.

Pripremu za tiskanje i predstavljanje knjige pomogli su učenici i profesori Srednje tehničke škole Nikole Tesle, Gimnazije Vukovar i Vukovarski leptirići.

Pročitano 3272 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun