Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izložba slika Darije Matković-Živković

Darijine slike ženskih portreta Darijine slike ženskih portreta Foto: J. Vrdoljak

U Park šumi Adica otvorena je druga samostalna izložba  naše kreativne sugrađanke Darije Matković- Živković, koja likovnom sadržaju pristupa u slikanju ženskih likova  u jednom nadrealnom, ali i figurativnom vrlo  prepoznatljivom sadržaju.

- Darijine slike ženskih portreta – nadrealnih, nestvarnih likova u kojima dominira u likovnom smislu isključivo frizura - kosa kao dominantna  bojena pozadina, čini jednu kreativnu cjelinu na kojoj za sada ostaje njezin isključivo  najsnažniji interes- napisao je prof. Zdravko Dvojković. 

Riječ je o slikama na platnu rađenim na akrilu, ali i vrlo uspjelim slikama na papiru manjih  karakteristično suženih formata nerealnih vizura gdje osim kose  koja ima najfantastičnije slobode oblika, naročito u teoriji forme i kontrastnoj živoj komunikaciji nosi živi likovni sadržaj- pojavljuju se i drugi detalji lica. Uglavnom su to ženski likovi od kojih većina radova podsjeća na životopisne slikovne arabeske  pune veselih i dinamičnih oblika složenih u prostoru poput operativnih ritmičnih  obnavljanja.

Ova fascinantna  samonikla likovna kreativnost Darije Matković – Živković, otvara pogled u njezin prebogati svijet mašte kojega s puno ljubavi oživljava na svojim slikama. Darijina izložba, koja će biti otvorena mjesec dana je specifična i po tome, što su po nekoliko radova izložili i članove njene obitelji počevši od oca, poznatog slikara i kipara, Ivana Matkovića-Laste, brata Marija Matkovića te sestara, Marije i Silvije. 

Pročitano 1604 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI