Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru održan 8. susret folklornih društava 'Dunav svome gradu'

Folklorna društva iz Hrvatske i inozemstva i ove su godine došli na manifestaciju 'Dunav svome gradu' u organizaciji HKGD Dunav Vukovar, a uz tradicionalno obilježavanje Dana Dunava u Vukovaru ove godine su uveličali i proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske.

U svečanoj povorci središtem grada prošlo je više od 200 sudionika, a nakon kratkog predstavljanja izveli su koreografirane nastupe na središnjoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske. Nastupili su Kulturno-umjetnička udruga 'Kristal Sladorana' iz Županje, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja iz Sinja i Cetinske krajine, Folklorni ansambl 'Bilje' iz Bilja, KUD 'Marica' Salanta iz Mađarske, KUD 'Proložac' iz Prološca u Imotskoj krajini, te domaćini HKGD Dunav iz Vukovara.

Kao domaćin u tradicijskom slavonskom ruhu publiku i goste pozdravio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a u Vukovar je pristigla i Kristina Križanac, gradonačelnica Sinja, koja je sa svojim sugrađanima Vukovarcima donijela i prigodne darove kao simbol prijateljstva ova dva grada. Podsjetimo kako su prošle godine na jubilarnoj 300. Sinjskoj alci nastupili i gosti HKGD Dunav Vukovar, pa je ovo bio uzvratni posjeti gradu na Dunavu.

Ova manifestacija bila je samo vrhunac proslave Međunarodnog dana Dunava koji u Vukovaru tradicionalno organiziraju Turistička zajednica grada Vukovara i Grad Vukovar, a uz tambure, pjesmu i veselje, građani mogu cijeli dan kušati riblje specijalitete i družiti se na ušću Vuke u Dunav u središtu grada.

Pročitano 1659 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI