Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski 'Dunavaši' predstavljali Hrvatsku na međunarodnom festivalu folklora u Rimu

HKGD Dunav na Trgu Svetog Petra HKGD Dunav na Trgu Svetog Petra Privatni album

Proteklih nekoliko dana članice i članovi HKGD Dunav iz Vukovara bilo je na putovanju u Rimu na kojem su, osim turističkih obilazaka brojnih znamenitosti, nastupili i na međunarodnom festivalu folklora kao jedini predstavnici Hrvatske.

U nedjelju su, nakon susreta s Papom na Trgu sv. Petra i razgledavanja rimskih spomenika, pjevali na hrvatskoj misi u crkvi sv. Jeronima, a u ponedjeljak na Euharistijskom slavlju što ga je prigodom Dana državnosti priredilo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u bazilici Presvetog Srca Marijina, koje je predvodio zamjenik Državnog tajnika nadbiskup Paul Richard Callagher. Na misi je sudjelovala oveća skupina veleposlanika i diplomatskih predstavnika  raznih zemalja.

U utorak su s uspjehom nastupili na međunarodnom festivalu folklora pokraj Rima u Monterotondu kao jedini predstavnik Hrvatske, a publici su se predstaviti plesovima Slavonije i Srijema. Prije toga je u prostorijama veleposlanstva RH  pri Italiji priređena prezentacija rada Javne ustanove ''Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar'.

Pročitano 1587 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI