Ispiši ovu stranicu

Produljen rok za prijavu na Croatia Cantat u Osijeku

U organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" i Hrvatske udruge zborovođa, u Osijeku će se 1. i 2. listopada održati 1. Natjecanje i festival zborova Croatia Cantat.

Do zadanoga roka koji je bio 15. srpnja ove godine za sudjelovanje na ovom velikom događaju prijavilo se već 20-ak većih i manjih kvalitetnih pjevačkih ansambala, većinom iz Hrvatske. Budući da je u međuvremenu nastupila ljetna stanka, organizatori su naknadno zaprimili nekoliko zamolbi zainteresiranih pjevačkih zborova za produženje roka, kako bi se ipak uspjeli prijaviti. Odlučili su im izići u susret i stoga je novi i konačan rok za prijavu na Croatia Cantat 1. rujna 2016. godine nakon čega će zbog zahtjevnosti organizacije morati imati točan i konačan broj sudionika.

Na ovom događaju mogu se prijaviti sve vrste pjevačkih ansambala: klasični zborovi, klape, folklorni pjevački ansambli, vokalni sastavi i drugi. Natjecanje bi se trebalo odvijati u četiri kategorije, neovisno o vrsti ansambla: klasična, duhovna, folklorna i popularna zborska glazba.

Cilj navedenoga vikenda je pretvoriti Osijek u pravo veliko središte zborskoga pjevanja u ovom dijelu Europe, a navedena dva dana, uz službeni program u HNK, planirano je održavanje i niza revijalnih nastupa gostujućih zborova i vokalnih sastava na ulicama i u drugim zanimljivim prostorima najvećeg slavonskog grada.

Detaljne propozicije i prijavnica mogu se pronaći na internetskoj stranici Hrvatske udruge zborovođa: www.huz.hr

Pročitano 1726 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI