NAJNOVIJE
Lucić osuđen za ponudu mita Dragi Hedlu

Za nuđenje mita novinaru Telegrama Dragi Hedlu bivši saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić na osječkom je Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 16:35)
Prosvjed jednoga učiteljskoga sindikata u Zagrebu

Sindikat Preporod održao je u Zagrebu prosvjed i pozvao vlast da rješava nagomilane probleme u obrazovanju nastale zbog pandemije jer se, kažu, „škola za život“ pretvorila u „školu bez života“.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 15:46)
Jandroković zadovoljan usvajanjem državnoga proračuna

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo usvajanjem državnog proračuna za 2021. godinu, ali i iznenađenje potezom oporbe koja je napustila sabornicu za vrijeme glasovanja o amandmanima.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 15:44)
Dani Slavonije u Makarskoj

U Apfel gastro centru u Makarskoj u tijeku su “Dani Slavonije u Makarskoj” koji su zamišljeni kao prezentacija, degustacija i prodaja slavonsko-srijemskih proizvoda, koji traju od 23. studenog do 06. prosinca 2020.godine, a u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i tvrtke Agro-klaster d.o.o. Brojni posjetitelji tako imaju priliku kušati domaće proizvode, recimo slaninu, kulen, kulenovu seku, čvarke, kobasicu, kravlje sireve, kisele šparoge, lješnjake, orahe, vina, voćne rakije, džemove i pekmeze, medove, začinsku papriku, razne sorte jabuka kao i sokove od jabuka, tjestenine, jaja iz slobodnog uzgoja i slične, te upoznati bogatu ponudu OPG-ova i tvrtki s područja naše županije.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 14:52)
Zaražena koronavirusom, putovala autobusom iz grada u grad

Policija je kazneno prijavila 51-godišnjakinju koja je, iako joj je zbog utvrđene zaraze virusom SARS-CoV-2 određena kućna izolacija, dva dana svjesno napuštala mjesto prebivališta i putovala iz grada u grad.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 14:49)
HKGD "Dunav" drugu godinu za redom dobitnik Zlatne plakete

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, 14. i 15. studenog 2020. održan je 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Natjecanje je trebalo biti održano u Dugom Selu, ali je zbog pandemije uzrokovane korona virusom održano on-line. I ove se godine prijavio velik broj izvođača te je u selekciji sudjelovao 30-tak tamburaških orkestara i sastava iz deset hrvatskih županija s oko 600 izvođača.

Za on-line natjecanje je odabrano 18 tamburaških orkestra i sastava s preko 300 tamburaša, a Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vukovar u kategoriji folklornih orkestara predstavljao je i ove godine Tamburaški orkestar HKGD “DUNAV“ Vukovar.

„Dunavaši“ su se predstavili s dvije skladbe: „Bizovačka nadigravanja“ i  „Moja diridika“, kojima su prikazali sve vještine sviranja na tamburaškim instrumentima, ali i izvrsnog pjevanja uz sviranje.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Ivan Potočnik, Veljko Valentin Škorvaga i Damir Butković, u kategoriji folklornih orkestara, tamburaškom orkestru HKGD “DUNAV“ Vukovar je dodijeljena ZLATNA PLAKETA , drugu godinu za redom. Za jednog od najmlađih tamburaških orkestara u RH, koji je počeo sa radom 2015.god. ovo je još jedno veliko priznanje od vrsnih tamburaških stručnjaka.

Za Tamburaški orkestar HKGD “Dunav“ Vukovar, kojeg čini 18 članova društva “Dunav“, i koji radi u kontinuitetu već pet godina za redom u Hrvatskom domu Vukovar, pod vodstvom Darija Hegeduša, dugogodišnjeg člana društva, ova je nagrada velika potvrda za dosadašnji uspješan i kvalitetan rad. 

Vukovar je nekad kroz povijest bio prepoznatljiv po kvalitetnom Tamburaškom orkestru, a ova mlada generacija tamburaša ponovo vraća taj ugled gradu na Dunavu.

Uspjeh Tamburaškog orkestra ostvaren je podrškom i potporom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, a pokroviteljstvo cjelokupnog natjecanja, 27. Susreta tamburaških orkestara i sastava osigurali su Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo, te Ministarstvo kulture RH.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 14:09)
HNK Vukovar 1991 u potrazi za novim trenerom

Trener Ante Bulat i HNK Vukovar 1991 dogovorili su sporazumni raskid ugovora nakon polusezone u kojoj je Vukovar 1991 završio na 4. mjestu prvenstvene ljestvice sa sedam bodova zaostatka za vodećim Belišćem – Želim napomenuti da smo s trenerom Bulatom imali jedan lijepi i prijateljski odnos, jednu vrhunsku, odličnu suradnju, međutim, kao i svaki klub mi uvijek tražimo iskoraku više. Možda to u ovom trenutku nismo uspjeli pronaći s trenerom Bulatom pa je i to jedan od razloga sporazumnog raskida ugovora – rekao je predsjednik HNK Vukovar 1991 Ivan Štrek, te dodao kako su u potrazi za novim trenerom – Trenutno tražimo trenera koji bi mogao zamijeniti Antu Bulata s kojim bi mogli napraviti taj iskorak. O konkretnim imenima još ne mogu govoriti.

Vukovar 1991 bodovno zaostaje za vodećim ekipama prvenstva Belišćem, Marsoniom i Čepinom – Razlika je velika, nije nedostižna, da odmah kažem. Marsonia ima dvije utakmice manje i šest bodova više, i s te dvije pobjede bi imala 12 bodova više od nas, što nije neka razlika koja je nenadoknadiva. U ovom prijelaznom razdoblju, da tako kažem, gledamo da dovedemo još neka igračka pojačanja u klub koja bi nam pomogla da napravimo taj jedan iskorak više i da probamo napraviti taj ulazak u Drugu ligu, čak i ove natjecateljske godine  - zaključio je Štrek.

(Srijeda, 25 Studeni 2020 11:35)

Matea Karlović

Nedjelja, 08 Studeni 2020 14:53
U Vladi je u nedjelju održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s članovima Nacionalnog stožera. Odlučeno je kako će se aktualne restrikcije koje postoje primjenjivati do daljnjega.
Subota, 07 Studeni 2020 16:04

HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. zaštitio je službeni grb i ime kluba s pravom prvenstva na deset godina.

To znači kako će za svako korištenje imena i grba vinkovačkog nogometnog kluba u reklamne svrhe biti prvo potrebno zatražiti službeno odobrenje Uprave. Kako stoji u priopćenju za javnost, ime ‘HNK Cibalia Vinkovci’ zaštićeno je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo temeljem Zakona o žigu s pravom prvenstva u razdoblju od 15. svibnja 2020.g do 15.svibnja 2030.g.

Neovlaštena uporaba imena i grba tretirat će se kao povreda autorskih prava i intelektualnog vlasništva te će za posljedicu imati pokretanje postupka kod mjerodavnih institucija, zaključuju u priopćenju iz HNK Cibalia.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:35
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  je  86  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vinkovaca, deset osoba iz Vukovara i Županje, sedam iz Ivankova, četiri iz Gradišta, tri iz Gunje, Jarmine te Soljana, dvije osobe iz Tordinaca, Lovasa, Starih Jankovaca i Ostrova te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Berka, Bošnjaka, Cerne, Drenovaca, Iloka, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Otoka, Rajevog Sela, Retkovaca,  Srijemskih Laza,  Starih Mikanovaca, Štitara, Tompojevaca, te Vrbanje i dvije osobe s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema. 
Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:17

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2179 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15894. 

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:13

U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka, i to 342 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 102 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza ima u Osijeku (56), odnosno 69 s prigradskim naseljima (Josipovac šest, Tenja četiri i Višnjevac tri osobe). Slijede Đakovo 14 (23 s prigradskim naseljima Piškorevci osam i Široko Polje jedna osoba), Valpovo 11 (14 s prigradskim naseljima Marjančaci, Nard i Šag), Belišće osam (11 s prigradskim naseljima Gat dvije osobe i Bistrinci), Donji Miholjac šest (sedam s prigradskim naseljem Rakitovica), Našice i Čepin po šest ,a po tri osobe imaju Darda i Selci Đakovački.

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice,a po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski,  Podolje, Satnica i Vladislavci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 43 naselja.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 112 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata oboljelih od COVID-a.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.451 osoba.

Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:07

Kratka svjetla na vozilu od danas moraju biti upaljena i tijekom dnevne vožnje ili vozači riskiraju kaznu od najmanje 300 kuna.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 06:16
Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani.
Subota, 31 Listopad 2020 11:08

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vukovara, deset iz Županje, osam iz Vinkovaca, šest iz Bogdanovaca, četiri iz Tovarnika, tri iz Borova, tri iz Nuštra, dvije iz Bošnjaka, dvije iz Markušice, dvije iz Ostrovate po jedna osoba iz Babine Grede, Iloka, Negoslavaca, Rajevog Sela, Rokovaca, Strošinaca, Štitara te jedna osoba iz Vrbanje i tri s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija