NAJNOVIJE
Komunalac spreman za zimsko održavanje cesta

Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za zimsko održavanje cesta. 

(Petak, 26 Studeni 2021 19:13)
Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

(Petak, 26 Studeni 2021 19:07)
Uhićen zbog bušenja pneumatike na vozilima po Osijeku

Zbog bojazni od ponavljanja djela, sudac istrage na Županijskome sudu u Osijeku odredio je istražni zatvor 50-godišnjaku s područja Osijeka i njegovo sprovođenje u KBC Osijek na Kliniku za psihijatriju radi pregleda i obrade zbog pokušaja suicida, a sve zbog sumnje da je od 11.do 22.studenoga ove godine po Osijeku bušio pneumatiku na više osobnih automobila i time počinio štetu vlasnicima vozila.

(Petak, 26 Studeni 2021 18:24)
Gradskoj tvrtki Čistoća Županja uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro

Gradskoj tvrtki Čistoća Županja d.o.o. za komunalne usluge uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro d.o.o. za održavanje i upravljanje stanovima i stambenim zgradama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:50)
Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:49)
HZJZ: Preporuke za cijepljenje booster dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio kako se cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:59)
Fuchs: Štrajk u školama nema smisla

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak da nedavno najavljeni štrajk u školama nema smisla jer ga najavljuju djelatnici koji ne žele pokazati potvrdu ili napraviti bris, kojih je samo 0,5 posto, a istaknuo je i da je više od 80 posto djelatnika imunizirano, prenosi Hina.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:44)

Sandra Grgić

Četvrtak, 25 Studeni 2021 14:48

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ovog vikenda u dvorani Sokol Centar bit će organizirane besplatne gimnastičke radionice za roditelje i djecu u dobi od 18 do 36 mjeseci starosti.

Četvrtak, 25 Studeni 2021 12:18

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 6.246 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 64 osoba, prenosi HINA.

Četvrtak, 25 Studeni 2021 11:17

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Bobote u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 24. studenoga pronađeni su posmrtni ostaci najmanje pet osoba, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata - izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

Četvrtak, 25 Studeni 2021 11:03

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista predstavio je danas medijima u Saboru dopune Zakona o sustavu civilne zaštite kojima bi se postiglo da sve odluke vezane za zaštitu građana od COVID 19 koje donese Stožer civilne zaštite mora potvrditi Hrvatski sabor.

Četvrtak, 25 Studeni 2021 11:01

U Osječko-baranjskoj županiji u četvrtak je zabilježeno 314 novopozitivnih na COVID-19 – izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.

Četvrtak, 25 Studeni 2021 10:19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 140 novih pozitivnih osoba na COVID-19 – izvijestio je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Četvrtak, 25 Studeni 2021 09:06

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. To je ujedno i dan kada započinje globalna kampanja naziva „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, koja završava 10. prosinca, upravo na Međunarodni dan ljudskih prava čime se ističe da je nasilje prema ženama grubo kršenje temeljnih ljudskih prava.

- U posljednjih pet godina u Hrvatskoj je ubijena 91 žena što čini čak 47% svih ubojstava, a u 70% tih ubojstava počinitelji su ženama bliske osobe, dok u više od 50% slučajeva njihovi intimni partneri. Žene su žrtve u više od 70% svih evidentiranih prekršaja nasilja u obitelji te u gotovo 90% svih kaznenih djela teškog nasilja u obitelji - navodi u svom priopćenju PU vukovarsko-srijemska. 

S ciljem senzibilizacije građana o važnosti nulte tolerancije prema nasilju nad ženama, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su, u suradnji s ravnateljicom Gimnazije Vinkovci, njenim stručnim suradnicima i učenicima u srijedu, 24. studenog, u pješačkoj zoni u Vinkovcima prigodno obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama na način da su zaineresiranim sugrađanima dijelili prethodno izrađene „sapunčiće“ s motivirajućim porukama protiv svih oblika nasilja.

Učenici Gimnazije Vinkovci aktivno su se uključili u obilježavanje ovog dana kroz predmet kemije, u okviru kojeg su u posljednja tri tjedna izrađivali prirodne sapune, koje su jučer zajedno sa svojom nastavnicom kemije i policijskim službenicima podijelili građanima Vinkovaca. Svaki ručno izrađen „sapunčić“ sadržavao je i prigodnu poruku, koju su napisali sami učenici kako bi potaknuli sve na promišljanje o važnosti skladnih odnosa, ljubavi i tolerancije te na pozitivne promjene u društvu.

- Obilježavanjem ovoga dana želimo ukazati na važnost senzibilizacije i osvještavanja javnosti o problemu nasilja nad ženama te doprinijeti jačanju odlučnosti žena da proživljeno nasilje prijavljuju kako bi se eventualno buduće nasilje spriječilo, a već počinjeno nasilje sankcioniralo na odgovarajući način. Na informativno-edukativnom punktu smo građanima dijelili brošure kojim porukama moramo spriječiti nasilje jer je to društveni problem, a i danas želimo doprijeti do javnosti s temeljnom porukom kako se nasilje ne smije tolerirati, ni u kakvom obliku - istaknbuli su u priopćenju. 

Četvrtak, 25 Studeni 2021 09:03

U srijedu, 24. studenog oko 15,20 sati na parkiralištu groblja u Ulici Petra Zrinskog u Antinu provaljeno je u osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, te sa suvozačevog sjedala otuđena muška torbica s pripadajućim predmetima i novcem – izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Prema izjavi vlasnika, 48-godišnjaka iz Osijeka, oštećen je za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Stanje u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vukovaru i Vrbanji, ukupno su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u dvije prometne nesreće, u Jarmini i na graničnom prijelazu Bajakovo, nastupila samo materijalna šteta.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija