Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan muzeja 18. svibnja

Dan muzeja obilježit će i muzeji na području Vukovarsko-srijemske županije Dan muzeja obilježit će i muzeji na području Vukovarsko-srijemske županije HRV

Muzeji diljem Hrvatske i svijeta obilježit će u utorak, 18. svibnja, svoj dan – Međunarodni dan muzeja. Muzejski dokumentacijski centar, nositelj manifestacije, najavio je veliki raspon događaja.

Ovogodišnjom temom "Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje" Međunarodni savjet muzeja sa sjedištem u Parizu pozvao je muzejsku zajednicu na promišljanje o novim održivim muzejskim modelima koji će kroz društveni angažman, racionalno korištenje resursa i stvaranje inovativnih kulturnih doživljaja odgovoriti na socijalne, ekonomske i klimatske izazove današnjice.

Muzejski dokumentacijski centar će predstavit će rezultate prvog velikog istraživanja uvjeta u kojima čuvamo baštinu.

Nacionalni muzej moderne umjetnosti nudi besplatan razgled njegovog novog postava, Muzej za umjetnost i obrt poziva na izložbu "Rafael - na ishodištu mita", a kao poseban dio programa putem društvenih mreža će emitirati video koji otkriva mišljenje opće javnosti o budućnosti muzeja, njihovom opravku i ponovnom oživljavanju.

Detaljan program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja dostupan je na internetskim stranicama Muzejskog dokumentacijskog centra.

Međunarodni dan muzeja u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine na inicijativu Muzejskog dokumentacijskog centra.

Pročitano 2031 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Ne propustite

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun