ON AIR . . . . . .

HKS o izjavi srbijanskog ministra Vulina

Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a Foto: arhiva HRV

Hrvatska konzervativna stranka dužna reagirala je na izjave koje je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin dao u Šibeniku gdje je sudjelovao na svečanom ustoličenju Nikodima Kosovića za episkopa dalmatinskog.

  - Upitan o osudama u Hrvatskoj zbog postavljanja spomenika u Beogradu bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću, a kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za smrt jedanaest branitelja, Vulin je odgovorio da se oko tog pitanja ne može postići dogovor „jer u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana“. - podsjećaju u priopćenju za medije iz HKS-a.

U priopćenju navode da "unatoč brojnim pravomoćnim presudama srbijanskim ratnim zločincima te dokazanom obrambenom, pravednom i oslobodilačkom karakteru Domovinskog rata, aktualna srbijanska vladajuća politička garnitura, a čiji su pojedini visoko rangirani dužnosnici osobno sudjelovali u brutalnoj agresiji na našu Domovinu, nastoje, suživot i pomirbu između Republike Hrvatske i Republike Srbije, temeljiti na podjeli krivnje te degradaciji Domovinskog rata u građanski rat. Takvima još jednom poručujemo da samo istina vodi pravdi, a pravda trajnom miru." - stoji između ostaloga u priopćenju HKS-a kojega potpisuje predsjednik stranke Marijan Pavliček.

Hrvatska konzervativna stranka traži od Ministarstva vanjskih poslova RH da na ovu provokaciju srbijanskog državnog vrha reagira protestnom diplomatskom notom te o istoj obavijesti nadležne institucije Europske unije.

Pročitano 422 puta
Ocijeni sadržaj
(64 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija