ON AIR . . . . . .

Forum mladih GO SDP-a Vukovar o ukidanju sufinanciranja prijevoza studentima

Održana konferencija za novinare Održana konferencija za novinare Foto: Forum mladih SDP-a Vukovar

Forum mladih Gradske organizacije SDP-a Vukovar održao je konferenciju za novinare povodom prekida sufinanciranja međugradskog prijevoza studenata od 3. listopada za što je iz Gradskog proračuna do sada izdvajano  oko 1,2 milijuna kuna.

- Aktualna gradska vlast napominje kako sve čini da bi zadržala mlade u Vukovaru, ali ovime  pokazuju kako ne shvaćaju da su mladi, obrazovani ljudi pokretači gospodarskog oporavka, oni koji će u bliskoj budućnosti biti nositelji društvene zajednice.   Prema informacijama kojima raspolažemo sufinanciranje prijevoza za studente koji studiraju npr. u Osijeku iznosi oko milijun i 200 tisuća kuna godišnje, za što iz gradske uprave kažu da više nemaju sredstva zbog toga što državna vlast navodno nije dotirala sredstva Gradu. Stoga su oduzeli mladima sufinanciranje karata, ali istodobno se u Odjelu za društvene djelatnosti, iz kojeg se sufinancira spomenuti prijevoz, iznos za plaće zaposlenika povećao preko 2 milijuna kuna. Svjesni teških životnih uvjeta vukovarskih obitelji, moramo ukazati da ukoliko imaju studenta ili studenticu koja studira u Osijeku, samo za mjesečnu kartu bi morali izdvajati oko 1.200 kuna. Ovo je novi udar na standard vukovarskih obitelji te potencijalno ugrožava i nastavak obrazovanja pojedinih studentica i studenata koji si to ne mogu priuštiti, rekla je Biljana Gaća predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske.

 

Dejan Gemeri predsjednik Foruma mladih SDP-a Vukovar dodao je kako mole gradonačelnika da riješe ovaj problem najkasnije do iduće srijede 11. listopada jer će inače organizirati prosvjed ispred Gradske uprave. 

Ova mjera obuhvaća oko 140 studenata.

Pročitano 832 puta
Ocijeni sadržaj
(113 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija