ON AIR . . . . . .

Živi zid o ukidanju subvencioniranog međugradskog prijevoza studentima

Pavao Josić, gradski vijećnik Živog Zida Pavao Josić, gradski vijećnik Živog Zida Foto: arhiva HRV

Vijećnik Živog zida u Gradskom vijeću Vukovara te koordinator Živog zida Vukovarsko - srijemske županije Pavao Josić u priopćnju za medije naveo je kako je upravo iz medija doznao da je gradska vlast ukinula sufinanciranje međugradskog prijevoza za 140 studenata. 

U priopćenju navodi kako ga zanima što o svemu kaže vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je na službenom putu u Australiji. Izjavu njegovoga zamjenika Marijana Pavličeka, kako su se na ove poteze morali odlučiti jer se u gradskoj upravi odgovorno odnose prema financijama te da zbog očekivanog drastičnog smanjenja prihoda Grada Vukovara od čak 15 milijuna kuna, svi jednako moraju podnijeti teret tih promjena, ne smatra odgovornom,  te drži da se nije trebalo "udariti" po studentima nego po uhljebima.

U nastavku priopćenja navodi kako već šesti dan javnost nije upoznata s imenom novog direktora gradskog poduzeća Vodovod Grada Vukovara d.o.o. Podsjetio je i na problematiku (ne)obnove vukovarske OŠ Nikole Andrića, koju je Živi zid prijavio građevinskoj inspekciji, a nakon izvršenog nadzora, Živi zid je dobio obavijest od inspekcije da je Upravni odjel za komunalno uređenje grada, odgovoran za obnovu pročelja i krovišta ove škole. Navodi kako su u Gradu Vukovaru sve ovo vrijeme govorili kako su u vezi obnove ove škole nadležni država i Županija. Pozvao je vladajuće da se prihvate posla i odmah počnu s obnovom škole. 

Pročitano 2154 puta
Ocijeni sadržaj
(87 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija