Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Otvoren 6. memorijalni turnir Blago Zadro

6. memorijalni turnir Blago zadro 6. memorijalni turnir Blago zadro Foto: Vedran Vuleta

Intoniranjem himne Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje svečano je otvoren 6. memorijalni turnir Blago Zadro.

Turnir se održava od 07. do 09. listopada, a na njemu sudjeluju: HNK Široki Brijeg, HNK Cibalia, NK Osijek i HNK Vukovar 1991. U prvoj utakmici, koja je odigrana prije svečanog otvorenja, snage su odmjerili NK Osijek i HNK Vukovar 1991, a završilo je pobjedom Osječana 8:0. Napominjemo da je HNK Vukovar 1991 nastupio s ekipom sastavljenom od igrača, seniorskog, juniorskog i kadetskog uzrasta.

 

Otvorenju turnira nazočili su zamjenik župane Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji su pozdravili okupljene  natjecatelje, predstavnike klubova, braniteljske udruge i gledazelje.

Prije službenog otvorenja turnira okupljeni su pozdravili domovinu intoniranjem himne Republike Hrvatske, nakon čega je slijedila minuta šutnje za sve poginule i nestale branitelje i pokojnog general bojnika Blagu Zadru. Turnir je proglasio otvorenim gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

- Dužni smo njegovati uspomenu na ljude koji su učinili najviše za vrijeme Domovinskog rata.  Jedan od njih je Blago Zadro i zato ćemo svake godine podupirati ovaj turnir. Dolazimo iz grada velikana gdje su velika djela učinjena. Vjerujem da nas to čini ponosnima, nekada poput ovih dana koji su pred nama tužnima, ali ipak ponosnima na ono tko smo i što smo. Uvijek ćemo s odazivati i podupirati ovakve događaje – rekao je Penava.

Zoran Sabljić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata podružnice Vukovar kaže da je cilj organiziranja turnira sjećanje na našeg generala Blagu Zadru i sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku te kako će i u budućnosti u spomen na njih svake godine organizirati ovaj turnir – kazao je Sabljić.  

U subotu se igra revijalna utakmica branitelja dok je utakmica za treće mjesto predviđena za nedjelju u 13:30 kao i finalna utakmica turnira koja je na rasporedu u 15:30.

Organizator turnira je Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata i HNK Borovo. Generalni pokrovitelj turnira je Grad Vukovar, a medijski pokriva Hrvatski radio Vukovar. 

Pročitano 1990 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI