Ispiši ovu stranicu

Mato Brandt viceprvak Hrvatske

Mario Brandt Mario Brandt

Veslači Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar 30. rujna 2016. nastupili su na državnom prvenstvu. U pratnji trenera na prvenstvo je otputovalo trinaest skul veslačica i veslača u svim dobnim skupinama. Istog dana uslijedila su pred natjecanja.

Danijel Jakovac u disciplini 1xJMB šestim mjestom završio je svoje natjecanje, dok je Mato Brandt drugim mjestom u 1xSM najavio i dobar plasman u A finalu.
U subotu Matilda Sabljak u disciplini 1xLJŽ stigla je peta. Zatim je Mato više nego ugodno iznenadio svojim visokim plasmanom u A finalu. U elitnoj disciplini 1xSM drugim mjestom Mato Brandt  "ubacio" se u veslačku olimpijsku elitu i to između zlatnog iz Brazila Martina Sinkovića i srebrnog iz Londona Davida Šaina. Ovim velikim uspjehom "naplatio" je svoj veliki trud, rad i upornost. U nedjelju u disciplini 2xKŽA Marta Jovanovac i Tea Ostojić donijele su drugu i to brončanu medalju HVK Vukovar. Prethodno su u  pred natjecanja stigle druge. Poslije prvog mjesta u pred natjecanju Katarina Bataković je u A finalu stigla četvrta. Bruno Krizmanić petim mjestom u pred natjecanje u samcu za kadete B plasirao se u B finale u kojem je stigao drugi, ukupno osmi.
Marijana Bataković u 1xJŽA stigla je četvrta dok je Lovro Benaković u 1KMA nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijama u repesažu stigao treći. Filip Vukić, Ivan Drobac, Matej Vukić i Bruno Sekulić zauzeli su šesto mjesto i u kvalifikacijama i repesažu i to u disciplini 4KMA. Veslačice i veslači su nastupali pod stručnim vodstvom trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte.

Pročitano 1044 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV