Ispiši ovu stranicu

Devet novih odličja i pet državnih rekorda za KDU „Vukovar“

Ana Crnjac Ana Crnjac

Odlukom Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za seniore u obje spolne konkurencije, održano je u Splitu u organizaciji KDU „Split-Matadura“ . Prvenstvo je okupilo preko 100 najboljih dizača utega iz svih naših klubova a natjecanje su uz domaće suce vodili i suci iz inozemstva, jer je bila to ujedno i „generalna proba“ za predstojeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u Splitu u travnju 2017. godine. Dobri uvjeti natjecanja iako uz strogo suđenje, omogućili su mladim članovima Kluba dizača utega „Vukovar“ iako su svi još mlađi kadeti, da ostvare zapažene rezultate i osvoje 9 seniorskih odličja i postave 5 novih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja uz jedno 4. i jedno 5. mjesto

Prva je nastupila najmlađa i najlakša članica KDU „Vukovar“ Nataša Dermiček u kategoriji do 48 kg.(sa svojih 29 kg.) ostvarivši rezultat od 18 kg u trzaju, 28 kg u izbačaju i 46 kg u biatlonu što joj je omogućilo osvajanje tri srebrna odličja. U kategoriji do 58 kg u vrlo jakoj konkurenciji s natjecateljicama i do deset godina starijim, borila se Lucija Gračanin i završila nastup za stepenicu iza osvajačica odličja na četvrtom mjestu s ostvarenim rezultatima od 50+60=110 kg.  Rezultati u trzaju i biatlonu su novi postavljeni Lucijini državni rekordi za uzrast U15 i U17, što je četiri nova rekorda. U kategoriji do 63 kg. nastupila je Barbara Topolovec sa rezultatom od 35+47=82 k., što je bilo dovoljno za peto mjesto. U najtežoj ženskoj kategoriji +75 kg. Ana Crnjac je vodila borbu do zadnjeg pokušaja s četiri godine starijom Karmen Budiša iz Splita za osvajanje titule seniorske prvakinje Hrvatske, ali je u konačnici završila na drugom mjestu s osvojena 3 srebra s rezultatima od 55+63=118 kg  a rezultat u trzaju je novi državni rekord za uzrast U15.

U muškom dijelu natjecanja u kategoriji do 56 kg. nastupio je Dražen Vidić s rezultatima od 26+35=61 kg. i osvojio je tri srebra. Novi uspjesi mladih članova KDU „Vukovar“ su tim veći jer su se natjecali u konkurenciji i s duplo starijim protivnicima, a priliku za novo dokazivanje, nova odličja i nove rekorde, imat će već 27.studenog, kada će se u organizaciji KDU „Vukovar“, održati Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Pročitano 2807 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV