NAJNOVIJE
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)

Odbojkašicama Vukovara samo pobjeda u Poreču osigurava ostanak u Ligi

Vukovar - Rockwool Vukovar - Rockwool Foto: Kery

Iza odbojkašica Vukovara su izuzetno teški i naporni dani u kojima su morale ostvariti pobjede za ostanak u ligi. Prvo su na svom terenu pobijedile Novu Gradišku 3:0, a potom su četiri dana kasnije igrale utakmicu u Novoj Gradišci, pobjeda bi značila veliki korak ka ostanku u ligi, no nisu uspjele doći do pobjede te su svoje šanse za ostanak u ligi svele na minimum. Slijedilo je pretposljednje kolo 18. ožujka u kojemu su odbojkašice Rockwoola gostovale u Vukovaru. Ostvarena je očekivana pobjeda s tim da se treći set zakomplicirao, no na sreću otišao je na stranu Vukovara. Tijekom utakmice Vukovara i Rockwoola sve su oči bile uprte u utakmicu Nove Gradiške i Poreča. U slučaju pobjede Nove Gradiške od 3:0 ili 3:1 sve bi bilo riješeno, Vukovar bi izgubio svaku nadu za ostanak u ligi, međutim Poreč je slavio u Novoj Gradišci i time osigurao sezonu u elitnom rangu natjecanja a Vukovaru pružio kakvu-takvu nadu da u zadnjem kolu napravi čudo, pobijedi Poreč i ostane u ligi. Nakon završene utakmice Vukovar – Rockwool trener odbojkašica Vukovara Tonko Sabljić nije bio zadovoljan nastupom svojih odbojkašica – to je standardna naša igra, mi s porazom koji je bio u Novoj Gradišci sveli smo svoje šanse na minimum za ostanak u ligi. Gradiška je izgubila utakmicu s Porečom što nas vraća u igru i ovom pobjedom od tri nula mi moramo pobijediti Poreč u Poreču da bismo ostali i ligi. Međutim, totalno sam nezadovoljan pristupom gotovo cijele ekipe, nitko nije odigrao dobro, Rockwool je ekipa koja je već davno ispala iz lige mi mjesto da se ovog trenutka još dižemo u formi mi sebi dozvolimo ovakav luksuz u trećem setu da jedva završimo sa 28:26. Jedino mogu biti zadovoljan s osvojena tri boda, ovo sve drugo je za zaborav – kazao je trener odbojkašica Vukovara Tonko Sabljić te najavio na koji način mogu dobiti utakmicu u Poreču  - možemo odigrati kao što smo odigrali protiv Gradiške ovdje, da budu glave sve koncentrirane i da žele dobiti utakmicu. Budemo li se ovako ponašali kao protiv Rockwoola tamo nemamo šanse dobiti Poreča, to je samo iluzija kojoj se možemo nadati. Vidimo što je Poreč, dobio je Novu Gradišku u gostima. Analizirat ćemo utakmicu Nove Gradiške i Poreča i pripremit ćemo ekipu da ako se ukaže šansa u Poreču pobijedimo i ostanemo u ligi – zaključio je Sabljić

Liga za ostanak

Rezultati 9. kola: Vukovar – Nova Gradiška 3:0 (25:16, 25:18, 25:22), Rockwool – Poreč 0:3.

Rezultati 10. kola:Nova Gradiška – Vukovar 3:0 (25:17, 25:20, 25:22), Poreč – Rockwool 3:0 

Rezultati 11. kola:Vukovar –Rockwool 3:0 ( 25:20, 25:14, 28:26), Nova Gradiška – Poreč 2:3

Poredak:

1. Poreč 25

2. Vukovar 20

3. Nova Gradiška 19

4. Rockwool 1

U posljednjem 12. kolu 25. i 26. ožujka 2017. sastaju se: Rockwool – Nova Gradiška, Poreč – Vukovar.

Liga za prvaka

Poredak:

1. Marina Kaštela 32

2. Mladost 21

3. Osijek 6

4. Kaštela DC 4

U posljednjem 12. kolu sastaju se: Mladost – Marina Kaštela, Osijek – Kaštela DC

Pročitano 1296 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija