Ispiši ovu stranicu

Košarkaši Veleučilišta u Vukovaru pobijedili kolege iz Požege, izgubili od Osijeka

Veleučilište u Požegi je ove godine bilo domaćin pretkvalifikacija u Košarci za studente - skupina SJEVER2, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Natjecanje je održano u srijedu, 1. ožujka 2017. god. u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc" u Požegi u konkurenciji tri ekipe: Veleučilište u Požegi, Sveučilište u Osijeku i Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Rezultati utakmica: Veleučilište u Požegi – Sveučilište u osijeku 50:74, Veleučilište u Požegi – Veleučilište u Vukovaru 33:78 (6:19;10:18;18:17;9:24). Koševe su postigli:

 Požega: Belak 13, Čališ 10, Franjić 3, Muljanić 3, Žeravica 2, Inđić 2.

Vukovar: Rajšić 15, Jovanović 13, Pejaković 12, Koljaja 11, Kapović 9, Mihaljević 7, Tomić 6, Knežević 5.

Od početka su naši studenti dali do znanja kako neće imati popusta prema vidno umornim domaćinima iz prethodne utakmice. Naši su studenti, uglavnom igrači prvaka A2 lige istok, "Borova", stoga ne čudi odlična igra. Prve dvije četvrtine riješili su u svoju korist s čak 21 razlike, no Požežani bolju igru pokazuju u trećoj, koju dobivaju +1. U zadnjoj četvrtini Vukovar  dobiva s 15 razlike za ukupno +45 protiv domaćina.

Sveučilište u Osijeku - Veleučilište u Vukovaru 63:59 (21:15;18:13;13:16;11:15). Koševe su postigli:

Osijek: Kovač 20, Šarić 19, Zagrajski 8, Vuić 6, Kelava 3, Grgić 3, Gadžić 2, Blažević 2

Vukovar: Pejaković 22, Kapović 11, Jovanović 9, Rajšić 7, Tomić 6, Koljaja 4.

Dvoboj starih znanaca koji je odlučivao o plasmanu na poluzavršnicu u Zagrebu. Osječani su imali utakmicu više odmora i to se osjetilo u završnici utakmice. Prve dvije četvrtine dobili su Osječani dok su druge dvije dobili naši studenti. U nekoliko se navrata Osijek "odvajao" na osjetniju prednost, ali naši dečki su se svaki puta vraćali u utakmicu. Završnica je bila uzbudljiva u kojoj je Luka Šarić iz Osijeka 5 sekundi do kraja tricom iz nevjerojatne pozicije, preko ruke i od table odveo Osječane do pobjede i plasmana na poluzavršnicu. Tom pobjedom Osječani su se revanširali za prošlogodišnji poraz i ispadanje iz daljnjeg natjecanja. Uz Šarića s 19, Toni Kovač je zabio 20 poena za Osijek, dok je našu ekipu predvodio Aleksandar Pejaković s 21 poenom, kojem je "sekundirao" Aleksandar Kapović s 11 poena. Nažalost, sjajni Rajšić iz prve utakmice zbog iscrpljenosti se nije „vidio“ u drugoj. Vrijedi spomenuti također sjajnog Arijana Jovanovića iz obje utakmice koji je svojom brzinom i asistencijama izluđivao protivnike.

Ekipu Vukovara sačinjavali su: Jovanović, Rajšić, Knežević, Kapović, Mihaljević, Pejaković, Koljaja i Tomić. Trener: Petar Bosić,prof. , Voditelj: Dražen Pejić,mag.cin, v.pred.

Konačni poredak:

1.Sveučilište u Osijeku 4 boda

2.Veleučilište u Vukovaru 2 boda

3.Veleučilište u Požegi 0 bodova

Pročitano 1053 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV