Ispiši ovu stranicu

KDU Vukovar: Lucija 20., Hermana 10., Ana 9. – postavile 21 novi rekord

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i njenog izaslanika Tomislava Mađara a uz nazočnost državne Tajnice za sport, proslavljene Janice Kostelić, Predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, Gradonačelnika Splita, Župana Splitsko-dalmatinske županije i drugih uzvanika u Splitu je od 01.-08. travnja održano ovogodišnje Prvenstvo Europe za seniore, najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj u 2017. godini. Na natjecanju za europska odličja, sudjelovalo je ukupno 275 natjecatelja (123 u ženskoj i 152 u muškoj konkurenciji) iz 41 zemlje. Čestitke Hrvatskom dizačkom savezu za uspješnu organizaciju ovog spektakla, stižu sa svih strana a odličja su najboljima uz predstavnike Europske dizačke federacije, uručivali i proslavljeni hrvatski sportaši Sandra Perković, Ana Zaninović i Dino Rađa. Kako smo već ranije najavili, Izbornik Hrvatske Reprezentacije Boško Čavka, odlučio je pomladiti Hrvatsku dizačku reprezentaciju, te su pozive za nastup u dresu s državnim grbom, dobile tri mlade Vukovarke Lucija Gračanin, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u stručnom stožeru Reprezentacije bio njihov trener Milan Kordić. Rezultat i plasman naših mladih reprezentativki nije bio primaran, jer u Split su išli stjecati međunarodno iskustvo i rečeno je da je plasman među 20 najboljih u Europi uspjeh. Naše mlade reprezentativke u Splitu su nadmašile same sebe, podigavši uspješno sve zadane težine i sa po 6 uspješnih (svaka), ostvarile su plasmane na 20-to, 10-to i 9-to mjesto u Europi,i postavivši 21 novi državni rekord za mlađe uzraste natjecatelja.

Lucija Gračanin (16) prva je izišla na podij u kategoriji do 58 kg i ostvarila rezultate od 54 kg u trzaju, 64 kg u izbačaju i 118 kg u biatlonu, zauzela je 20. mjesto i postavila 5 novih državnih rekorda ( trzaj, izbačaj i biatlon za U17 i trzaj i biatlon za U20).

Hermana Dermiček (15) u kategoriji do 75 kg ostvarila je rezultat od 55+67=122 kg, zauzela je 10. mjesto i postavila 7 novih rekorda (trzaj ,izbačaj i biatlon za U15, trzaj, izbačaj i biatlon za U17 i izbačaj za U20 . Hermana je u Splitu dizala na svoj 15-ti rođendan a Hrvatski dizački savez je dokazao da vodi potpunu brigu o svojim mladim reprezentativkama, uručivši joj javno na natjecateljskom podiju, Rođendansku tortu sa ucrtanim logom Europskog prvenstva.

Ana Crnjac (14,5) bila je najmlađa natjecateljica na Europskom Prvenstvu, nastupila je u kategoriji +90 kg i ostvarila rezultat od 57+70=127 i zauzela ukupno 9. mjesto što je najbolji plasman od svih 8 hrvatskih reprezentativki a novi uspjeh „začinila“ je s 9 novih državnih rekorda i to po tri za uzraste U15, U17 i U20.

Uspješan nastup na Europskom Prvenstvu u Splitu, plod je dobrog stručnog rada s mladim reprezentativkama, pa čestitke pripadaju njima, kao i njihovom treneru Milanu Kordiću

Pročitano 2819 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV