Ispiši ovu stranicu

Vukovarcima 18 odličja

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza ovogodišnje seniorsko Prvenstvo u obje spolne konkurencije, održano je u Domu športova u Zagrebu a u organizaciji dizačkog kluba „Metalac“. Sudjelovali su natjecatelji iz svih klubova a među njima i mladi članovi KDU „Vukovar“. Odličja su se osvajala za svaku natjecateljsku disciplinu (trzaj, izbačaj i biatlon), te su oni najuspješniji imali priliku okititi se sa po tri odličja.

Mladi članovi KDU „Vukovar“, osvojili su 18 novih odličja (9 srebrnih i 9 brončanih) te postavili 12 novih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja.

Srebrom su se okitili : Željka Miljković do 48 kg. Željka Miljković s podignutih 29 kg u trzaju , 37 kg u izbačaju a što je 66 kg u biatlonu, Lucija Gračanin do 58 kg s 52+62=114 kg i Hermana Dermiček do 75 k. s 58+70=128 kg, dok su bronce pripale: Nataši Dermiček do 48 kg s 24+32=57 kg, Ani Željezić do 58 kg s 40+58=98 kg i Nikoli Todoroviću do 56 kg s 34+46=80 kg. Plasmane bez odličja kao šesti, ostvarili su: Barbara Topolovec do 63 kg s 38+50=88 kg i Zdenko Prokop sa 78+100 = 178 kg.

dizaci utega2

Očekivanja KDU Vukovar su bila da će na ovom Prvenstvu RH imati osvojenu jednu titulu najmlađe seniorske Prvakinje Hrvatske u imenu Ane Crnjac, ali ona se neposredno pred odlazak u Zagreb povrijedila (istegnuvši tetivu lakta) te će morati sačekati novu prigodu.

Na gotovo svakom svom nastupu, mladi natjecatelji Vukovara obraduju novim državnim rekordima za mlađe uzraste, pa je tako bilo i ovaj put. Već tradicionalno to čini Hermana Dermiček koja je poboljšala svoje državne rekorde u trzaju, izbačaju i biatlonu za uzraste U15 i U17 a u izbačaju i biatlonu za U20 (ukupno 8 rekorda). Hermani se u postavljanju novih državnih rekorda pridružila i njena mlađahna sestra ŽELJKA MILJKOVIĆ, koja sa svojih 9 godina već postavlja državne rekorde u trzaju i biatlonu za uzraste mlađih kadeta i kadeta po 2 (ukupno 4 rekorda). - Ponosan sam na našu vukovarsku djecu kojoj prenosim svoja dugogodišnja sportska iskustva a koja uzvraćaju dobrim rezultatima i dostojno predstavljaju svoj klub i svoj Grad na natjecanjima diljem naše Domovine i inozemstva, te apeliram na odgovorne u Gradu da pomognu u stvaranju boljih uvjeta za rad ovoj našoj djeci, kako bi postizali još bolje rezultate, riječi su Milana Kordića trenera KDU „Vukovar“.

Pročitano 2039 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV