Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Ženska rukometna reprezentacija posjetila Vukovar

Ženska rukometna reprezentacija posjetila Vukovar Ženska rukometna reprezentacija posjetila Vukovar Foto: Vedran Vuleta

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priprema se u Osijeku za nadolazeće kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se ove godine igra u Njemačkoj. S obzirom na blizinu Vukovara, rukometašice su zajedno sa stručnim stožerom odlučile posjetiti i upoznati Vukovar kroz posjet Gradskoj upravi, Gradskom muzeju Vukovar, a obišle su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem su uz paljenje svijeća i molitvom odale počast poginulim ubijenim i nestalim braniteljima i civilima.

U Gradskoj vijećnici primili su ih zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, te su im tom prilikom izrazili dobrodošlicu u Vukovar.

- Drago mi je što su, povodom priprema za kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo, koja se održava u Osijeku, izrazili želju obići i Vukovar, upoznati se sa znamenitostima grada heroja i vjerujem da će ovo biti poticaj za odličan rezultat protiv Slovenije. Ukratko smo ih upoznali s poviješću grada, s trenutnom situacijom i želim im svu sreću u kvalifikacijskoj utakmici – rekao je Pavliček.

Pavliček je na poklon dobio dres rukometne reprezentacije dok su gošće na poklon dobile maketu Vukovarskog vodotornja.

U sklopu priprema za kvalifikacijski ogled protiv Slovenije koji se u Osijeku igra 10. lipnja u 18 sati, reprezentativke su odigrale prijateljsku utakmicu protiv Švedske koju su izgubile 35:28. Goran Mrđan, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, kaže da je reprezentacija vrlo mlada te da je u ovom sastavu nastupila prvi put.

- Rekli smo da je ova utakmica jedna trening utakmica u kojem ćemo dati većem broju igračica priliku da vidimo što možemo. Reprezentacija je trenutno prvi puta na okupu u ovom sastavu i to nam je i prva utakmica. Što se tiče prethodne utakmice u kojoj smo izgubili od Švedske gdje smo primili 35 golova, sigurno smo mogli bolje odigrati, ali Švedska je top reprezentacija koja ima visoke rezultate i medalje. U prvom poluvremenu smo bili loši, drugo poluvrijeme je bilo uredu. Ostaju nam tri treninga u kojima moramo neke stvari popraviti i poboljšati. Zatim slijedi utakmica protiv Slovenije, koja je također visoko kvalitetna reprezentacija. Imaju iskustvo i znanje, ali naravno da očekujemo pobjedu i maksimalno ćemo se i potruditi kako bismo je i ostvarili – izjavio je Mrđan.

Druga utakmica igra se u Sloveniji 15. lipnja. 

Pročitano 1738 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI