Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Biciklivo-Rekreativo putuje od Iloka do Dubrovnika

Biciklivo-rekreativo Biciklivo-rekreativo Foto: Vedran Vuleta

Devet članova udruge Biciklivo – Rekreativo krenulo je danas na put od Iloka do Dubrovnika, a dionicu dugu 900 kilometara planiraju prijeći u šest dana. Inače ovo je četvrta godina za redom da Biciklivo-Rekrativo organizira za svoje članove ovakvu biciklijadu.

- Ovo je naše četvrto putovanje. Prvi put išli smo od Ovčare do Knina, drugi put iz Vukovara za Bleiburg, a prošle godine od bijelog križa na Dunavu u Vukovaru do Sinja na Sinjsku alku. Ove godine želja nam je proći cijelu Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika. Motivi za ovakva putovanja isključivo su domoljubni. Želimo što više upoznati sve dijelove Lijepe naše – rekao je Damir Sabo, predsjednik udruge Biciklivo-Rekreativo.

Uz Sabu su na put krenuli: Josip Ferenci, Kruno Papac, Ivan Džavić, Leon Lipuš, Kristijan Mihaljević, Dalibor Kaurinović, Darko Potočni i Branislav Hegeduš.

- Nadamo se da ćemo bez problema doći do Dubrovnika. Ovo je ujedno i najduži maraton koji smo organizirali. Prva etapa, 180 kilometara od Iloka do Nove Gradiške je najduža. Poslije toga ide 150 kilometara do Gline, a potom slijede ostale etape od 120 do 150 kilometara – izjavio je Sabo.  

Biciklivo1

Članovi ove udruge nisu samo Vukovarci. Leon Lipuš iz Koprivnice, član je udruge i student fizioterapije na vukovarskom veleučilištu Lavoslava Ružičke.

- Velik sam zaljubljenik u biciklizam, pa sam se tako odlučio priključiti Udruzi. Obožavam putovati biciklom, obožavam dobru ekipu i ovo mi je izvrsna prilika za tako nešto – rekao je Lipuš.

Ovome dodajmo i kako je bicikliste iz Vukovara ispratio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna, te im tom prilikom zaželio sretan put. 

Biciklivo

Plan putovnanja:

09.06. Ilok – Nova Gradiška

10.06. Nova Gradiška - Glina

11.06. Glina - Udbina

12.06. Udbina - Vodice

13.06. Vodice – Ploče

14.06. Ploče – Dubrovnik 

Pročitano 4189 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI