Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Humanitarna utrka za Vukovarske leptiriće

Utrka za Vukovarske leptiriće Utrka za Vukovarske leptiriće Foto: Vedran Vuleta

U organizaciji agencije Ideš u Vukovaru je održana humanitarna 3K božićna utrka nakon  koje je sav prikupljeni prihod od kotizacija doniran udruzi Vukovarski leptirići koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

- Zadovoljni smo odazivom. Najmlađi trkač imao je 6 godina, a najstarija je bila jedna gospođa koja ima 64 godine, tako da bilo je svih dobnih kategorija. Utrka nije bila nužno natjecateljskog karaktere nego humanitarna prije svega. Minimalna kotizacija za sudjelovanje u utrci bila je 10 kuna pa nadalje ovisno o mogućnostima. Bilo je i izdašnijih priloga od 100 kuna što je vrlo pohvalno - rekao je Dražen Ćućić, suorganizator utrke na kojoj je nastupilo 50-ak natjecatelja.

utrka 3kA

Olja Redl, dopredsjednica udruge Vukovarski leptirići kaže kako im ovakve humanitarne manifestacije znače mnogo.

- Osobno puno nam znači empatija i senzibilnost društva te što su organizatori osjetili potrebu naše djece i na ovaj im način u predblagdanskom razdoblju uputili pomoć – izjavila je Redl.

utrka 3kB

Ispred Grada Vukovara okupljene je prije početka utrke pozdravio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

- Raduje me što je akcija humanitarnog karaktera. Vjerujem kako će ovo postati tradicionalna utrka koja će već sljedeće godine možda okupiti i stotinu natjecatelja – rekao je Pavliček.

Utrka je održana u sklopu Adventa u Vukovaru uz Jamnicu. Bila duga 3 kilometra sa startom i ciljem kod vukovarskog Radničkog doma. Održana je pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara i Gradskog društva Crvenog križa Vukovar.

Prva tri mjesta u konkurenciji muškaraca redom su osvojili su Stjepan Čošić, Josip Kolar i Petar Mihelić. Kod žena najbrža je bila Mia Rako, a iza nje na cilj su došle Gabrijela Čošić i Dragana Lazić. U konkurenciji djece prvi je bio Vito Čušić, drugi Karlo Ćućić te treći Marin Sušić. 

utrka 3k

Pročitano 3139 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI