Ispiši ovu stranicu

HNK Rijeka pobjednik 16. Memorijala vukovarskih branitelja - U 14

Pobjednici turnira nogometaši HNK Rijeka do 14 godina Pobjednici turnira nogometaši HNK Rijeka do 14 godina Foto: R. Rac

Odigravanjem finalne utakmice između NK Osijek i HNK Rijeke, na nogometnom stadionu "Ivan Barun" u Bogdanovcima završen je 16. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja U - 14. 

Pobjednik turnira je momčad HNK Rijeke koja je u finalu bila bolja od NK Osijeka. Treće mjesto pripalo je GNK Dinamu, a četvrto Svjetskom hrvatskom kongresu iz Njemačke. Na turniru se natjecalo ukupno 16 ekipa iz Hrvatske i dijaspore, raspoređenih u četiri skupine. Turnir se odigravao tri dana na četiri stadiona, na Gradskom stadionu u Vukovaru, stadionu HNK Mitnica, Igralištu HNK Radnički i stadionu „Ivan Barun“ u Bogdanovcima.

02 SLAVLJE PEHAR
Slavlje s prijelaznim peharom

Pobjednička ekipa dobila je veliki prijelazni pehar u obliku vukovarskog Vodotornja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Ivić iz NK Osijek, najbolji strijelac je Srđan Beuk  iz GNK Dinamo, a najboljim vratarom proglašen je Mohamed Tanić iz HNK Rijeka.

- Bila je ovo još jedna prilika da gledatelji uživaju u odličnom nogometu, a stručnjaci iz HNS-a koji prate rad mladih, vide s čime Hrvatska raspolaže u ovom uzrastu kada se radi o nogometašima do 14 godina - prokomentirao je Zorislav Srebrić, višegodišnji dužnosnik u HNS-u.

03 PEHAR URUCENJE
Uručenje pehara pobjednicima

Trener pobjedničke ekipe HNK Rijeka Dario Dabac zahvalio se na odličnoj organizaciji turira. Nije skrivao zadovoljstvo pobjedom svoje ekipe te je rekao kako ima točno razrađeni plan kako će u budućnosti djelovati sa svojim timom.

- Protivničkoj ekipi NK Osijeka također čestitam na osvojenom drugom mjestu. Dečki su pokazali veliku volju i profesionalnost na terenu, iza čega stoje, siguran sam, naporni treninzi i rad. Rekao bih da je naša ekipa danas imala malo više sreće jer je ova finalna utakmica imala jako puno dobrih prilika koje su se otvorile kako jednoj tako i drugoj ekipi - komentirao je trene Dabac.

04 MUJKIC
Pehar uručila i dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić

A finalna utakmica bila je napeta do zadnjega trena. Nakon zvižduka za kraj rezultat je bio 1:1, nakon čega se pristupilo ispucavanju jedanaesteraca koji su odlučili o pobjedniku. Konačni rezultat bio je 9:8 u korist ekipe Rijeke.

Trener drugoplasiranoga Osijeka Vedran Nikšić čestitao je pobjedničkoj ekipi, ali je pohvalio i organizaciju ovoga turnira.

05 SLAVLJE RIJECANA NAKON JEDANESTERACA
Slavlje na terenu nakon završetka finalne utakmice 

- Turnir je okupio najbolje nogometne ekipe iz Hrvatske i dijaspore. Cijeli turnir e obilovao kvalitetnim utakmicama, a mišljenja sam da je finalna utakmica bila vrhunski prizor kvalitetnog nogometa. Mi u NK Osijek nastavljamo dalje s treninzima, natjecanjima i novim izazovima - rekao je trener Nikšić.

Glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk komentirao je kako hrvatski nogomet ima potencijala jer su djeca dobnog uzrasta do 14 godina ostavila, kako je rekao, srce na terenu i brojni profesionalni igrači bi mogli doći učiti od njih kako se igra nogomet s istinskim žarom.

06 GLEDALISTE
Utakimce okupile veliki broj gledatelja

Vukovarska dogradonačelnica Ivana Mujkić, rekla je kako je ostala iznenađena igrom koju je vidjela na terenu u finalnoj utakmici, komentirajući kako je riječ o mladim dečkima za koje nije ni slutila da u sebi kriju toliki talent.
- Pobjedničkoj i drugoplasiranoj ekipi od srca čestitam i želim im puno uspjeha u njihovom daljnjem radu i natjecanjima. Ovaj memorijalni turnir još je jedan način na koji čuvamo uspomenu na naše branitelje i očuvanje istine o Domovinskom ratu i u tome smislu uvijek će imati našu podršku - rekla je Mujkić.

07 BORBA ZA PRVO MJESTO
Napeta borba za prvo mjesto

Pročitano 2794 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac