Ispiši ovu stranicu

"Bistro!" iz Vukovara

Sudjeluju 62 ekipe s 240 natjecatelja  Sudjeluju 62 ekipe s 240 natjecatelja Foto: Marija Molnar

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru svečano je otvorena završnica KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak. Domaćin je Zajednica športsko- ribolovnih udruga (ŠRU) Vukovar u čijem je sastavu 20 ribičkih udruga s prostora bivše općine Vukovar i Ilok. Na završnici sudjeluje 240 natjecatelja, a natjecanje se odvija u iduća dva dana.

Glavni je organizator natjecanja Hrvatski športsko ribolovni savez.

-Ushićen sam, ponosan i sretan što smo danas u Vukovaru. Ovaj je grad zaslužio državno prvenstvo iz više razloga. Sjećamo se natjecateljskih ribolovnih dana prije rata kada je ovdje u Vukovaru bila jaka natjecateljska ekipa kao i ona u Dalju, a obje su bile među ponajboljima u bivšoj državi. Želimo da se natjecateljski ribolov vrati na ove prostore i mislim da će ovaj KUP Hrvatske u tom smislu biti jedna dobra promidžba i poticaj mladima s ovog područja da se počnu baviti ovim sportom – rekao je tijekom svečanoga otvorenja Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza.

 Sever

Dobrodošlicu je natjecateljima poželio predsjednik Zajednice ŠRU Vukovar Saša Piljaš, naglasivši kako je ovaj KUP nakon rata 1991. godine prvo službeno natjecanje ovog obima u našem gradu. -Veliki je odaziv iz cijele Hrvatske, imamo 62 ekipe s 240 natjecatelja koji se natječu u kategorijama seniora i seniorki te juniora i juniorki. Oni će se natjecati u subotu i nedjelju u koritu stare Vuke, a na kojoj je određenim zahvatima, zahvaljujući Gradu Vukovaru proteklih godina omogućeno da se jedno ovakvo natjecanje uopće može održati. Dosdašnji gradonačelnici i župan su nam davali podršku, a isto tako i Hrvatske vode. Dakako uvijek ima želje i prostora da se ta ribolovna voda još bolje uredi i pripremi za ovakve manifestacije koje samo donose dobrobit gradu i njegovim stanovnicima – istaknuo je Piljaš, ujedno zahvalivši i Hrvatskom športsko ribolovnom savezu te ŠRU Bjelovar na velikoj pomoći i podršci u organizaciji ovog događaja.

Zajednicka2

U ime Grada Vukovaru otvorenju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić.

-Velika je čast za Grad Vukovar biti domaćinom ovakvoga natjecanja u kojemu imamo 62 ekipe, najbolje od najboljih. Zajednica ŠRU Vukovar puno je dobroga i lijepoga napravila za naš grad i uvijek ćemo ih podržati, a već smo razgovarali i o organizaciji nekih budućih pa čak i većih natjecanja – istaknula je Mujkić.

 Mujkic Barna Piljas

Tradicionalnim ribičkim pozdravom Bistro!, sudionike je u ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravio dožupan Damir Barna.

-Drago mi je da se ovo natjecanje održava u središtu Vukovarsko-srijemske županije gradu Vukovaru, a posebno mi je drago da među sudionicima vidim puno mladih ljudi kao i natjecateljica. Zahvaljujem organizatorima kao i našoj Zajednici ŠRU Vukovar koja je uložila jako puno truda da se ovo natjecanje ovdje održi – rekao je Barna.

Prije otvorenja, položen je i vijenac kod križa na ušću Vuke u Dunav. U programu svečanoga otvorenja nastupile su i Mažoretkinje Grada Vukovara. Natjecatelji su također pozvani i na večerašnji koncert Maje Šuput u središtu grada kao i na zajedničko praćenje finala Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju nakon završetka KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak te proglašenja rezultata.

Mazoretkinje

 

Pročitano 2511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar