Ispiši ovu stranicu

Nikola Todorović brončani na 6. Kupu Europske unije

Članovi kluba dizača utega Vukovar Članovi kluba dizača utega Vukovar Foto: KDU Vukovar

Irski grad Waterford, bio je domaćin 6. „Kupa Europske unije“ u dizanju utega za mlađe uzraste natjecatelja gdje su nastupili natjecatelji iz 13 zemalja Europske unije.

Sudjelovali su natjecatelji iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Malte, Danske, Francuske, Engleske, Poljske, Estonije,Španjolske, Italije, Irske i Hrvatske.

U Hrvatskoj reprezentaciji na ovom prestižnom natjecanju, nastupilo je troje Vukovaraca članova Kluba dizača utega „Vukovar“, koji su dali svoj doprinos, plasmanu Republike Hrvatske na sedmo mjesto u „zlatnu sredinu“, čime su opravdali poziv izbornika u reprezentaciju.

 U svom prvom reprezentativnom nastupu, Nikola Todorović je pokazao svoj talent, osvojivši treće mjesto i brončano odličje u konkurenciji natjecatelja do 15 godina a svoj uspješan nastup „začinio“ je sa postavljenim novim državnim rekordom za kategoriju do 61 kg u trzaju s 81 kg, dok je u izbačaju podigao 94 kg i u biatlonu ostvario rezultat od 175 kg.

 Nataša Dermiček je nastupila u uzrastu U15 i u toj konkurenciji s ostvarenim rezultatima od 38 + 50 =88 kg,plasirala se na sedmo mjesto.

 Hermana Dermiček, predstavljala je Republiku Hrvatsku u uzrastu U17 i rezultatima od 68+75=143 kg, osvojila je osmo mjesto.

U isto vrijeme ostali natjecatelji KDU „Vukovar“ nastupili su u Mađarskoj na 38. „Kupu Budimpešte“, gdje su imali uspješan nastup, osvojivši drugo mjesto, u konkurenciji sedam ekipa iz pet zemalja. U Mađarskoj su nastupili: Željka Miljković s 35+45=80 kg, Ana Crnjac sa 67+85= 152 kg, David Todorović s 28+38=66 kg i David Miljković sa 61+74=135 kg.

Pročitano 740 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI