NAJNOVIJE
Predstavljen projekt FoTo Muzej

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara na konferenciji za novinare predstavljen je projekt  „FoTo Muzej.  

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 14:08)
Sletio vozilom u kanal s 1,36 g/kg alkohola u krvi

Upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,36 g/kg),  jučer je 24 godišnji mladić iz Šiškovaca zbog neprilagođene brzine sletio u odvodni kanal u Cerni te udario u betonski kolni ulaz.

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 11:06)
U napuštenoj kući u Mirkovcima pronađen mrtav 29-godišnjak, obdukcija nije utvrdila uzrok smrti

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju o pronalasku mrtvog 29-godišnjaka u Mirkovcima.

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 11:00)
U Saboru danas konačni prijedlog Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor danas će nastaviti sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, prenosi HINA.

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 09:19)
Identificirano pet osoba nestalih u Domovinskom ratu

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirano je pet osoba sa šireg  vukovarskog područja nestalih u Domovinskom ratu te je službeni broj nestalih u ratu sada 1469 osoba, prenosi HINA. 

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 09:16)
Održana završna konferencija projekta SeNs Wetlands

U prostorijama Doma kulture u Tompojevcima, a u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, održana je završna konferencija projekta „SeNs Wetlands“ financiranog iz Programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Croatia-Serbia 2014-2020.
Cilj projekta podrška je i razvoj integriranih prekograničnih monitorskih i upravljačkih sustava za ključne postojeće rizike, zaštitu okoline i prirodne bioraznolikosti. Rezultat projekta je postavljena aktivna senzorska monitorska mreža radi procjene zaštite okoline i pametno korištenje močvarnih i ostalih površinskih voda.

-Podaci prikupljeni kroz monitoring senzorsku mrežu moći će se uspoređivati s pokazateljima biološke raznolikosti i općeg ekološkog stanja. Na osnovu dobivenih rezultata djelatnici Javne ustanove  identificirat će antropogena opterećenja kojima su izloženi Tompojevački ritovi te predložiti uvjete i mjere zaštite kako staništa, tako i strogo zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta koje na njemu obitavaju. Jedno od rješenja problema je formiranje zelenih površina uz vodu, a potrebno je i utjecati na svijest poljoprivrednih proizvođača kako bi odgovorno koristili sredstva u poljoprivredi s obzirom na opasnost koju izaziva izloženost tim sredstvima, rekao je Mario Raguž, voditelj projekta ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije.
Uz javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, partneri na projektu su Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, te FERIT iz Osijeka.  Završnoj konferenciji nazočio je i župan Božo Galić koji je čestitao na uspješno završenom projektu.

(Četvrtak, 20 Veljača 2020 09:05)
Župan obišao gradilište Drvno-tehnološkog centra Slavonski hrast

Infrastrukturni projekt „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“ koji se nalazi na lokaciji poduzetničke zone „Ambarine“ u općini Gradište Partnersko vijeće Vukovarsko-srijemske županije jednoglasno je usvojilo kao strateški projekt županije i kao takav dio je Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije do 2020. godine.  Nakon zahtjevne pripreme tehničke i projektne dokumentacije, projekt je 2018. godine prijavljen na Ograničeni poziv za dostavu prijedloga razvojnih projekata Ministarstva poljoprivrede u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je sredstva za realizaciju projekta u 100% iznosu čija je vrijednost 24.997.781 kuna. Inicijator projekta je Drvni klaster Slavonski hrast, nositelj projekta Vukovarsko-srijemska županija, a provodi ga Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Tijekom 2019. godine Vukovarsko-srijemska županije provela je postupak javne nabave temeljem kojeg je potpisan Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Planum građenje d.o.o. Vukovar, a radovi su počeli u listopadu. Do sada je odrađeno krčenje, skidanje humusa, kolčenje i ravnanje terena, a u tijeku je armiranje i betoniranje temelja te zidanje upravne zgrade, hale za kondicioniranje i nadstrešnice za otpremu građe.

Tihomir Maras, direktor tvrtke Concept d.o.o. koja obavlja stručni nadzor naglasio je tijekom obilaska gradilišta da se radovi odvijaju sukladno predviđenom operativnom i dinamičkom planu.

- Jako sam zadovoljan s tijekom radova na objektu Drvno-tehnološkog centra koji je strateški projekt naše Županije. Polako se slaže mozaik, danas vidimo što se već napravilo i kako napreduju radovi na samom objektu u kojem će se stvarati novi finalni proizvodi što će doprinijeti razvoju drvne industrije, a samim time omogućiti i dodatna zapošljavanja – rekao je tom prigodom župan Galić.

Načelnik Papac je naglasio kako je ta Poslovna zona značajna ne samo za općinu već i cijelu županiju, ali i šire.
-Po svojoj veličini od 54 ha ova zona je važna jer sada skoro i nemamo neuposlenih osoba s područja općine. Ovaj objekt DTC će puno značiti za drvnu industriju jer će se kreirati novi proizvodi i biti ponuđeni već postojećoj drvnoj industriji koja će to proizvoditi i plasirati na tržišta, a sve to će stvoriti i nova radna mjesta, što je najbitnije – poručio je Papac.

Rezultat projekta bit će izgrađen i opremljen objekt inovacijske infrastrukture opremljen s naprednim 3D tehnologijama za razvoj novih proizvoda, modernim CNC strojem za izradu prototipa, strojevima za pripremu i obradu drva, alatima za tvorničku kontrolu kvalitete, sušionicom, eksperimentalnom sušionicom i kotlovnicom na biomasu.
Korisnici infrastrukture i opreme bit će mikro, mali i srednji poduzetnici s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Radove su obišli i dopredsjednik Drvnog klastera Mijo Ćošković te direktor Centra kompetencija dr.sc. Ivan Ambroš.

(Srijeda, 19 Veljača 2020 16:10)

Finalni turnir KUP-a Hrvatske za nade u vaterpolu

Od 28. kolovoza do 1. rujna na plivalištu Sportskih objekata grada Vukovara održano je vaterpolsko natjecanje - Finalni turnir Kup Hrvatske u vaterpolu za  kategoriju „Nade“ za dječake i djevojčice rođene 2007. g. Odaziv klubova je bio rekordan. Na turnir je stiglo je 18 vaterpolo klubova kao i ženska reprezentacija Hrvatske za Nade popularne  „barakudice“. Sudjelovanje svih hrvatskih prvoligaških klubova, reprezentacije i 10 drugih klubova dovoljno govori o brojnosti sudionika, jačini i vrijednosti natjecanja, te se stoga može zaključiti i o zanimljivosti natjecanja.

Nakon što je 266 vaterpolista i vaterpolistica odigralo sve svoje mečeve, što ukupno čini 71 utakmicu, pobjednički pehar i zlatne medalje dodijeljene su VK Primorje ( Rijeka) iz ruku dogradonačelnice Ivane Mujkić. Za njim slijede VK POŠK ( Split), VK Solaris (Šibenik) i VK Zadar iz Zadra.Vukovarski dječaci napravili su malo sportsko 'čudo' i s tri pobjede, jedna čak i nad Barakudicama, te su dogurali do 13. mjesta što predstavlja ogroman uspjeh i napredak u odnosu na rezultat i plasman ostvaren prošle godine.IMG 5414

Uprava VK Vukovar, iako malobrojna, uz podršku Grada Vukovara i svesrdnu pomoć djelatnika Sportskih objekata Vukovar, još jednom je s uspjehom organizirala ovako veliko natjecanje o čemu govore mnogobrojne pohvale svih sudionika, predstavnika klubova, sudaca i opunomoćenika HVS. Na kraju turnira priređena je i velika 'fešta od  noćnog kupanja' za sve natjecatelje i odrasle u njihovoj pratnji.

„ Organizacija ovakva dva velika turnira dvije godine za redom predstavlja svojevrsno priznanje našem klubu kao organizatoru i domaćinu, a također je i pokazatelj sjajne suradnje na relaciji Klub – Grad –Sportski objekti. Ovim putem čestitam našim vaterpolistima na odličnim igrama i zahvaljujem se svojim suradnicima na sjajno odrađenoj organizaciji koja u najboljem svjetlu promovira naš grad.  Kako su svi sudionici turnira, delegati, suci i drugi gosti prepuni samo riječi hvale, gotovo je izgledno da će naš klub i grad Vukovar i iduće godine biti domaćin jednog ovako velikog natjecanja“-  Ivica Šuvak predsjednik VK Vukovar.

Konačni poredak klubova

1. Primorje, Rijeka

2. POŠK, Split

3. Solaris, Šibenik

4. Zadar 1952, Zadar

5. Mornar BS, Split

6. Jug, Dubrovnik

7. Mladost, Zagreb

8. Jadran, Split

9. Medveščak, Zagreb

10. Opatija, Opatija

11. Delfin, Rovinj

12. ZPK Zagreb, Zagreb

13. VUKOVAR, Vukovar

14. Barakudice (ženska vaterpolo Reprezentacija U-12

15. Palada, Njivice

16. KPK Korčula, Korčula

17. Zagreb, Zagreb

18. Osijek, Osijek

19. Lošinj, Mali Lošinj

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija