NAJNOVIJE
U sve dijelove Vukovarsko-srijemske županije stiže mobilno kino

Županijski Upravni odjel za turizam i kulturu provodi svoj najnoviji projekt pod nazivom Slavonsko mobilno kino (SMOKI) koji će dovesti u svaki, pa i najudaljeniji kutak naše županije, kino projekcije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 12:40)
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima je održana tradicionalna podjela posnih obroka. Ova podjela nastala je u organizaciji Grada Vinkovaca, Nezavisnog sindikata DZZP Vinkovci, Srednje strukovne škole Vinkovci. Građanima se obratio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te im uputio čestitke povodom blagdana Uskrsa. Ukupno je podijeljeno 1200 porcija posnoga obroka. 
(Petak, 29 Ožujak 2024 11:57)
U nedjelju počinje ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena u 2024. godini počinje 31. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računa kao u 3 sata, izvijestio je u petak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Uredbom Vlade RH određeno je da će ljetno računanje vremena završiti 27. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Osim promjene vremena, na snagu stupaju i promjene za vozače. Od 31. ožujka većina vozila danju ne treba imati upaljena svjetla. No, to ne vrijedi za motocikle i mopede, istaknula je Martina Halas, policijska službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske
- Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je kako na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 1.studenog do 31. ožujka. Dakle, obveze prestaje 1. travnja. Podsjećamo i da je korištenje zimske opreme na snazi do 15. travnja 2024.-
istaknula je Halas te upozorila na pojačanu gužvu na prometnicama povodom blagdana Uskrsa.
- Podsjećamo vozače i savjetujemo ih povodom uskrsnih blagdana jer očekujemo kao i svake godine povećanje prometa na cestama i stvaranje prometnih gužvi, stoga pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i međusobno tolerantno ponašanje kako bi blagdani prošli u najboljem mogućem redu – zaključila je.
zaključila je. Iz MUP-a stiže još jedan savjet vozačima, a to je da ukoliko planirate putovati izvan Republike Hrvatske, potrebno je prethodno se upoznati s pravilima koja su na snazi u drugim zemljama, jer primjerice, u nama susjednoj zemlji Sloveniji na snazi je još uvijek obvezno korištenje upaljenih svjetala na automobilu 24 sata na dan tijekom cijele kalendarske godine.

 

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:42)
Policija pojačano nadzire promet

Zbog očekivanoga povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima i autocestama, policja poziva sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na prometnicama.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:16)
Provaljeno u pet ugostiteljskih objekata u Cerni

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u pet ugostiteljskih objekata u Cerni iz kojih je otuđen novac.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:15)
U ponoć isteječe rok za predaju izbornih lista

Danas, u ponoć, istječe rok do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:42)
Tomislav Zadro, sin Blage Zadre, na listi HDZ-a

Na kandidacijskoj listi HDZ-a u našoj 5. izbornoj jedinci, čiji je nositelj Marin Piletić, ministar rada i mirovinskoga sustava, nalaze se i kandidati s područja Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:38)

Croatia slavila u finalu Kupa Nogometnog središta Vukovar

Croatia - Vukovar 1991 Croatia - Vukovar 1991 Foto: Kery

Croatia – Vukovar 1991 3:0

Croatia: Krešimir Mikić, Dino Vuknić, Tin Ivić, Mateo Blažević, Mirko Malović, Dražen Malančuk, Luka Zovko, Marin Ležaić, Dino Radoš, Marin Ergović, Dario Merkaš,/ Ivan Sabljić pv, Stjepan Ergović, Tomislav Šibenik, Darijo Sebeledi, Antonio Leko, Mio Mihić, Ivan Marković.

Vukovar 1991: Noa Mečić, Petar Sušac, Šimun Škarica, Adam Nikolić, Adrian Mandeš, Luka Rajić, Matej Uhlarik, Marko Mlakić, Jakov Šlafhauzer, Gijulijano Pierobon, Josip Pavle Stojanović, /Antonio Tomas, Tihomir Barić, Luka Konjević, Seo Donggul, Ivan Gelemanović.

U Petrovcima je pred 300-tinjak gledatelja odigrana finalna utakmica Kupa Nogometnog središta Vukovar. Sastali su se NK Croatia Bogdanovci i HNK Vukovar 1991, Vukovar. Očekivala se čvrsta i neizvjesna utakmica u kojoj je, unatoč lošem startu u 3. HNL Istok, favorit bio HNK Vukovar 1991. Međutim, igra na terenu  pokazala je da je Croatia bila bolja, stvorila više prigoda, igrala čvršće i više željela pobjedu. Croatiu je u vodstvo doveo Dino Radoš, na 2:0 povisio je Tin Ivić, dok je konačan rezultat, Croatia – Vukovar 1991 3:0 postavio Luka Zovko.Croatia Vukovar 1991.2jpg

-Malo mi je teško govoriti, obzirom da sam zaposlenik HNK Vukovar 1991, pustili su me da vodim moju Croatiu volonterski. Teško mi je govoriti u ovoj situaciji u koji je Vukovar. Žao mi je, teško im je pao poraz. S druge strane, sportski gledano, mislim da smo bili dominantni svih 90 minuta, promašili smo još nekoliko izglednih gol prigoda, nismo dali Vukovaru osim dvije poluprigode da naprave nešto više. Bili su danas oslabljeni neigranjem 4-5 igrača ali niti mi nismo bili kompletni. Moji su dečki ostavili srce na terenu i zasluženo su pobijedili. Čestitam Vukovaru na fer igri, sucima i organizatorima. Ovu pobjedu posvećujem mojem novorođenom unuku Luki koji ima tri mjeseca – rekao je trener NK Croatia Bogdanovci Ivica Radoš.

– Jako smo loše ušli u utakmicu, a tako je bilo i od početka sezone, kasno smo se skupili. Nema tu puno priče naš suparnik je više želio pobjedu. Utakmicu je presudilo najviše naše nedovoljno zalaganje, nismo se borili jedni za druge kako smo trebali i mislim da je to presudilo.  Ekipa postaje sve bolja i bolja i nadam se da ćemo se nakon svih tih ozljeda dignuti, moramo – rekao je igrač Vukovara 1991 Matej Uhlarik.Croatia Vukovar 1991.5jpg

Prije početka utakmice plaketu je dobio dugogodišnje sportski djelatnik Zdravko Galović, koji je bio i delegat na utakmici, a nakon utakmice pehari su dodijeljeni limačima Fruškogorca iz Iloka i pionirima NK Vuteks Sloge koji su pobjednici Kupa NS Vukovar.Croatia Vukovar 1991.7jpgCroatia Vukovar 1991.6jpg

Pročitano 872 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija