Ispiši ovu stranicu

Vukovarci dobili floorball, odnosno dvoranski hokej

Kako bi sugrađanima ponudili što više mogućnosti za aktivniji i zdraviji život, u Sportskoj dvorani u Borovu naselju  predstavljen je novi, dosad nepoznat sport, floorball, odnosno dvoranski hokej.

-Radi se o dinamičnoj i vrlo zabavnoj igri koja spada u natjecateljski sport u skandinavskim zemljama, ali kod nas nije još toliko popularan. Njegove su prednosti mnogobrojne. Mogu ga igrati muškarci i žene, mlađi i stariji različite tjelesne spremnosti. Nadamo se da će to postati vrlo raširena i rekreativna aktivnost - rekao je Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove "Sportski objekti Vukovar".

Floorball je sportska varijanta dvoranskog hokeja, no za razliku od hokeja na ledu nenasilni je sport u kojemu se pretjerana grubost kažnjava. Cilj je postići pogodak plastičnom šupljom lopticom težine 23 grama i s 26 rupica promjera 72 mm, neznatno većom od teniske loptice. Teren se brzo postavlja. Službeno trajanje igre je 3 x 20 minuta, a igralište je dimenzija 40 x 20 metara ograđeno elastičnom ogradom visine do 50 cm zbog dinamičnosti igre i izbjegavanja ozljeda. Floorball igraju dvije ekipe po pet igrača i vratar. Floorball se na početku igrao kao zabava u školama, a potom se u skandinavskim zemljama formirao kao sport. Na Specijalnim olimpijskim igrama 2013. igrao se kao demonstracijski sport da bi 2017. bio uvršten kao službeni sport.

Uz postojeće dvije dvorane za ekipne sportove, kuglanu, gimnastičku dvoranu, fitnes, dvoranski tenis, dizačku i boksačku dvoranu, Floorball nadopunjuje ponudu polivalentne sportske dvorane. Udruga kineziologa grada Vukovara i Javna ustanova "Sportski objekti Vukovar" nabavili su cjelokupnu opremu za trening tako da svi zainteresirani mogu slobodno doći i isprobati ovaj novi sport u našemu gradu.

 

Pročitano 689 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić