Ispiši ovu stranicu

Godina uspjeha Kluba dizača utega „Vukovar"

Klub dizača utega Vukovar Klub dizača utega Vukovar

U 2019. godini postavljena su 82 nova državna rekorda, osvojeno 67 odličja na državnim prvenstvima i ostvareno 11 nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, tijekom prošle godine uspješno su nastupili na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili boje Republike Hrvatske na Europskim prvenstvima, Kupu Europske unije, Mediteranskom Kupu , XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju pod pokroviteljstvom IWF (međunarodne svjetske dizačke federacije) a klub je uspješno organizirao međunarodne turnire „Otvoreno Prvenstvo Vukovara“ povodom Rođendana kluba i „Kup Grada Vukovara“ povodom Dana Grada.

Teško je bilo sve uspješne rezultate sumirati, ali su u klubu došli do impozantnih brojki od 67 odličja s Prvenstava Hrvatske (bez turnira), 82 nova državna rekorda i 11 nastupa za Hrvatsku reprezentaciju.

Toliko odličja je bilo moguće osvojiti nastupom na svim Prvenstvima Hrvatske U15, U17, U20 i seniora u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju u sve tri dizačke discipline.

Titule pojedinačnih prvaka Hrvatske su osvajali: Željka Miljković, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Srđan Mrđenov, David Todorović i Nikola Todorović.

Djevojke su u ekipnom Prvenstvu Hrvatske druge a u Kupu RH četvrte, dok su dečki šesti u Prvenstvu i sedmi u Kupu za seniore a nastupaju s ekipama sastavljenim od natjecatelja mlađih uzrasta.

Državni rekorderi za mlađe uzraste su: Željka Miljković s 9 postavljenih rekorda, Nataša Dermiček s 36 rekorda, Hermana Dermiček s 21 rekordom, Ana Crnjac s 12 rekorda i Nikola Todorović s 4 rekorda.

U reprezentaciji Hrvatske nastupile su Željka Miljković i Nataša Dermiček u Ljubljani na XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju, gdje je Željka pobjednica u konkurenciji „kids“ U12 a Nataša je treća u konkurenciji „girls“ U14 .

Nataša Dermiček, Hermana Dermiček i Nikola Todorović, nastupili su na VI. Kupu Europske unije u Irskoj, gdje Nataša osvaja sedmo a Hermana osmo mjesto, dok Nikola osvaja brončano odličje.

Na seniorskom Prvenstvu Europe održanom u Gruziji, Ana Crnjac je deseta a Hermana Dermiček petnaesta.

Na EP za juniore u Rumunjskoj Ana je četvrta a Hermana osma.

U San Marinu na Mediteranskom Kupu, bilo je ugodno slušati Hrvatsku Himnu jer je Ana Crnjac osvojila tri zlatna odličja a Hermana Dermiček je bila peta i šesta.

 Na osnovu ostvarenih rezultata, četiri članice Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Nataša Dermiček i Željka Miljković su kategorizirane sportašice Hrvatskog olimpijskog odbora sa zvanjem „Vrsni sportaš“ i jedino one u Vukovaru imaju to zvanje.

Pripreme za novu natjecateljsku sezonu su počele, te KDU „Vukovar“ poziva vukovarsku mladež, da im se priključi i budu sudionici budućih uspjeha.

Pročitano 687 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI