Ispiši ovu stranicu

Šest ekipa na hokejaškom turniru u Vukovaru

Hokejaši u Vukovaru Hokejaši u Vukovaru Foto: Kery

Hokejaški klub „Komarci“ Vukovar organizirao je na klizalištu Vukovar turnir na kojemu su uz domaćina Vukovar nastupili hokejaši iz Varaždina, Koprivnice, Siska, Bjelovara i Osijeka. U zanimljivim i dobrim utakmicama gledatelji su mogli vidjeti neke od draži hokeja.

- Na svu sreću turnir je protekao u najboljem redu, šest ekipa se okupilo iz cijele Hrvatske, hokejaši amateri. Oko 40-ak igrača se našlo uz Vukovaru u nedjelju prijepodne. Odigrane su međusobne utakmice, natjecateljski dio nije bio u prvom planu, nije bilo pobjednika, svi su bili pobjednici turnira. Svaki je sudionik na poklon dobio majicu i na kraju smo odigrali All star utakmicu gdje smo se svi pomiješali.

Skupilo se nešto Vukovaraca koji su prolazili preko trga i bili zainteresirani za nešto novo što se događa u gradu i mislim da ovakvi događaji imaju budućnost. Za sljedeću godinu ćemo pokušati, u dogovoru s našim gostima, napraviti identičan takav turnir za djecu članove škole hokeja koje će pokrenuti svatko u svojim gradovima – rekao je Teodor Šteter, voditelj klizališta u Vukovaru.Hokejaški turnir4

Druga liga hokeja u Hrvatskoj ?

Iako je sve proteklo u prijateljskom ozračju bilo je i žustrih dvoboja – Hokej je takav sport kojemu je žustrina sastavnim dio sporta. Na kraju sve ostane na nivou fair playa. Nakon svakog malo čvršćeg kontakta koji u jednoj sekundi izgleda malo i grubo, nakon par sekundi to se vrati u normalu.

Moram naglasiti da je u ime Saveza hokeja na ledu Hrvatske naš gost bio Mladen Jarčov voditelj za razvoj hokeja. On je iznio neke planove u Savezu hokeja na ledu koje postoje za razvoj hokeja izvan Zagreba. Bio je oduševljen onim što je vidio i s entuzijazmom i količinom ljudi koji su se okupili i koji uopće igraju hokej u Hrvatskoj. Mislim da smo i u tom smjeru napravili veliku stvar da smo izvan Zagreba okupili cijelu Hrvatsku na klizaljkama i pokrenuli jedan novi projekt koji bi za sljedeću godinu glasio Druga liga hokeja u Hrvatskoj.

Svaki vikend u jednom gradu bi se našli u ovom istom sastavu i na neki način promovirali hokej. Naravno, to nam je osnovni cilj da okupimo što je moguće više djece, da njih uključimo i da mi budemo samo nekakva potpora cijelom tom projektu – rekao je Teodor Šteter.

Pročitano 1717 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI