Ispiši ovu stranicu

Novi reflektori na sportskom terenu HNK „Mitnica“

Stadion HNK Mitnica Stadion HNK Mitnica Foto: Grad Vukovar

Grad Vukovar financirao je postavljanje novih reflektora na sportskom terenu Hrvatskog nogometnog kluba „Mitnica“ kako bi članovi kluba mogli trenirati i u večernjim satima. Vrijednost reflektora iznosi gotovo 204.000 kuna.

Nogometni klub osnovali su prije dvanaest godina hrvatski ratni vojni invalidi i hrvatski branitelji s područja Mitnice kako bi dugogodišnju tradiciju rekreativnog igranja nogometa na Dudiku, sadašnjem igralištu, uokvirili u jedno zdravo sportsko društvo koje će okupljati sve generacije, a posebno najmlađe te tako unaprijediti društveni život na Mitnici.
Stadion je otvoren 5. svibnja 2012. godine, a prva službena utakmica odigrana je 13. svibnja. 

U klubu je danas aktivno registrirano 116 nogometaša od čega 12 djevojčica.
Klub se trenutačno natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi sa seniorskom momčadi, a sa svojim limačima, mlađim pionirima i juniorima nastupaju u ligi mladeži Nogometnog središta Vukovar.

Klub svake godine, već tradicionalno, organizira 2 turnira, veteranski povodom Dana grada Vukovara i Memorijalni malonogometni turnir „Davorin Merkler Dado“. Sudjeluje i u humanitarnim akcijama te su organizirali donacijsku utakmicu za pomoć malenom Šimunu, nogometnu utakmicu protiv nasilja nad ženama, utakmicu za humanitarnu akciju Udruge sv. Bono za pomoć siromašnima povodom uskrsnih blagdana, a uključili su se i u prikupljanje financijskih sredstava za „Vukovarske leptiriće“ te su darivali djecu u Dječjem vrtiću Vukovar 1, objekt na Mitnici.

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić