Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko plivalište dobilo novi vodeni poligon, otvaranje bazena očekuje se idućega ponedjeljka

Vodeni poligon nova je atrakcija vukovarskoga plivališta Vodeni poligon nova je atrakcija vukovarskoga plivališta Foto: R. Rac

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH najavljeno je kako bi se u srijedu, 13. svibnja 2020. godine u Hrvatskoj trebalo omogućiti održavanje treninga, rada teretana, sportskih i fitness centara, rekreacijskih centara, a od ponedjeljka, 18. svibnja s radom bi trebali započeti bazeni i plivališta.

U Sportskim objektima Vukovar spremni su za provedbu popuštanja mjera restrikcije, a kako doznajemo čekaju detaljne upute mjerodavnih kako bi se omogućilo neometano korištenje plivališta, teretane i saune uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo, ispričao nam je kako su ovo razdoblje u kojemu su bili zatvoreni za rad s korisnicima gledali kako na što efikasniji način unaprijediti cjelokupnu ponudu.

POSTAVLJEN VODENI POLIGON

Novost koja će dočekati sve posjetitelje plivališta je vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu.
- U sklopu EU projekta "Sportom kroz život" uspjeli smo nabaviti vodeni poligon pomoću kojega ćemo znatno obogatiti ponudu na bazenima, posebice kada je riječ o našim najmlađima te svima onima koji su uključeni u ovaj projekt. Vrijednost vodenog poligona je oko 120.000 kuna bez PDV-a - ispričala nam je Ivona Vrebac, voditeljica EU projekata "Sportom kroz život" i "In sport".

Dalibor Bičanić, voditelj Odjela sporta i rekreacije u JU "Sportski objekti Vukovar" rekao je kako su na ideju o nabavi vodenoga poligona došli još prošle godine, budući da se u kontinuitetu trude obogatiti cjelokupnu ponudu.
- Ovakve vodene poligone uglavnom susrećemo na moru, ali evo od sada ga imamo i mi u Vukovaru. Poligon djeci omogućava dodatno usavršavanje jer njegovim prelaskom, preskakanjem zapreka, provlačenjem i održavanjem ravnoteže unapređuju svoje sposobnosti. Dakako svi korisnici moraju biti dobri poznavatelji plivanja - kaže Bičanić.

Kada je riječ o mjerama sigurnosti, Bičanić pojašnjava kako je korištenje vodenoga poligona apsolutno sigurno, posebice jer je namijenjen plivačima, a na bazenu su u svakom trenutku prisutni spasioci.

Projekt "Sportom kroz život", u okviru kojega je i realizirano postavljanje vodenoga poligona, za cilj ima povećati dostupnost sportskih sadržaja za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području Vukovara. Projekt traje dvije godine, predviđeno je da će uključiti ukupno 150 djece, trenutno ih je 90, a financiran je u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda s gotovo milijun kuna.

Pročitano 1355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac