Ispiši ovu stranicu

Nikola Todorović opet rekordno

Klub dizača utega Vukovar Klub dizača utega Vukovar Foto: KDU Vukovar

Nastupima u Zagrebu i Splitu, pod strogim epidemiološkim mjerama i bez publike, održano je I. kolo Ekipnog Prvenstva Hrvatske.

Iako je uobičajeno da se najbolji hrvatski dizači utega u ligaškom natjecanju svih 9 klubova odmjeravaju snage u jednom gradu, ovaj put je zbog korona virusa i smanjenja gužve, natjecanje podijeljeno u dvije grupe.

U zagrebu su snage odmjerili dizači KDU „Kvarner“ iz Rijeke, DK „Slavonija“ iz Osijeka, KDU „Osijek“, KDU „Vukovar“ i domaćin DK „Metalac“, dok su u Splitu dizali natjecatelji ŠD „Solin“ , KDU „Kaštela“ i domaćin KDU „Split“ a izostali si dizači „Rječine“ iz Dražica.

Nakon održanih natjecanja, spojeni su zapisnici i dobiven je redoslijed ekipa I. kola i prema izmijenjenim Propozicijama natjecanja, umjesto tri planirana kola, održat će se još jedno 28. studenog u Splitu kada je na rasporedu Kup Republike Hrvatske i Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za uzrast U17.

Nastup mlade ekipe KDU „Vukovar“ sastavljene od kadeta , bio je uspješan, podignute su težine osobnih rekorda a Nikola Todorović je 5 puta pomicao granice državnih rekorda za uzrast U15 i kategoriju do 73 kg, podigavši 96 kg. u trzaju, 112 i 114 kg u izbačaju i 208 i 210 kg u biatlonu.

Mlada ekipa KDU „Vukovar“ uspjela je pobijediti ekipe „Solina“ i „Kaštela“ a nedostajalo je minimalnih 2,7 bodova za pobjedu nad ekipom „Kvarnera“.

- Ostvarenim u Zagrebu smo veoma zadovoljni, pogotovu novim rekordima Nikole Todorovića. Ostaje žal za propuštenom prilikom pobjede nad Riječanima i nezadovoljstvo skandaloznim suđenjem sudačke trojke iz Zagreba, koji su svojim pristranim suđenjem u korist domaćeg DK „Metalca“, skrojili tablicu na štetu drugoplasiranog KDU „Split“ i trećeplasiranog KDU „Osijek“ koji su zaostali minimalnih 2,1 i 6 bodova – rekao je predsjednik KDU Vukovar Milan Kordić.

 Za KDU „Vukovar“ su nastupili : Srđan Mrđenov s 50+70=120 kg, Saša Dobrijević s 53+65=118 kg, Sergej Gavrovski s 45+62=97 kg., David Todorović a 92+107=199 kg., Mario Milčinović s 94+115=209 kg. i Nikola Todorović s 96+114=210 kg.

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI