Ispiši ovu stranicu

Započela Erste Plava liga

Započela Erste Plava liga Foto: Sandra Grgić

U petak u 18 sati započelo je kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021.. Organizatori ovogodišnje Erste Plave lige su  Atletski klub Pro Sport, Atletski klub "Vukovar" I Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek.

Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole u Hrvatskoj, a zainteresirani će imati priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama primjerenima školskom uzrastu.

Posebna gošća kvalifikacijskog natjecanja bila je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis te nekad najbolja atletičarka i najbolja sportašica svijeta Blanka Vlašić koja je svima poželjela sreću i što bolje rezultate.
 - Ja sam od početka Erste Plave lige ambasador i inače kroz godine, budući da sam bila aktivna u sportu, nisam imala vremena toliko sudjelovati u organizaciji. Sada imam malo više vremena tako da sam došla podržati mlade. Mislim da je vrijeme da atletika postane popularan sport, jer to je u biti bazičan sport. Ti kroz atletiku dobiješ bazu za sve ostale sportove, i jako je važno da se djeca i kroz školski sport i kao ovakve manifestacije bave sportom. Tako se prepoznaju talenti i onda se mogu dalje usmjeriti. U svakome je slučaju korisno baviti se fizičkom aktivnošću - rekla je Blanka Vlašić. Erste Plava liga, najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj, održava se devetu godinu zaredom i dosad je na njemu sudjelovalo više od 28.000 natjecatelja. Učenici i učenice hrvatskih osnovnih škola i ove će se godine natjecati u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu - u utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, te bacanju kugle i vortexa, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.

Start i kalendar lige i ove su godine prilagođeni epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a natjecanje će se u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održati u devet gradova; između ostaloga u Rijeci, Čakovcu, Vukovaru i Osijeku. Finale lige održat će se 14. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, Memorijala Borisa Hanžekovića.

Pročitano 773 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI