Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vinkovci: Memorijalni nogometni turnir "Antun Petričić Šokac"

Vinkovci: Memorijalni nogometni turnir "Antun Petričić Šokac" FOTO: ARHIVA HRV

U Domovinskom ratu svoje živote ostavili su mnogi heroji na ovom području, a jedan od njih je i Antun Petričić Šokac u čije ime se u subotu, 03. rujna, u Vinkovcima na igralištu NK Dilj s početkom u 10 sati igra memorijalni nogometni turnir.

Organizator je njegov prijatelj Mario Karačić veteran 3. 204. i 5. gardijske brigade koja stoji iza njega. Mario o Antunu ima samo lijepe riječi:

- Antun je bio čovjek velikog srca i veliki domoljub. Rodom je iz Ivankova, a od početka rata branio je domovinu. Preživio je u Vukovaru i Bogdanovcima tzv. kukuruzni put, ali na „štafeti smrti” među njih jedanaest on je nažalost stradao -

rekao je Karačić. Ovaj memorijalni turnir igra se u Antunovo ime, ali je posvećen svim braniteljima posebno poginulima u štafeti smrti.

Na turniru će sudjelovati brojne ekipe HOS-ovaca, specijalne policija te brojni drugi veterani Domovinskog rata iz cijele Hrvatske.

Pozivaju sve građane na turnir kako se sjećanje na sve ljude kao što je bio Antun i drugi poginuli branitelji nikada ne ugasi.

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI